Epic Games sluit zich aan bij de bedrijven die loot boxes willen reguleren om ze minder onvoorspelbaar te maken.

Ook Epic heeft zich aangesloten bij Sony, Microsoft en Nintendo om transparantie te krijgen in de prijzenfondsen. De drie grote bedrijven, voordat Epic arriveerde, hadden al een document voor de transparantie van loot boxes in games die ze bevatten.

In het document staat dat de loot boxes moeten de waarschijnlijkheid of zeldzaamheid van een bepaald object tonen, dit zou premium koffers transparanter maken voor gebruikers.

Veel bedrijven hebben hun woord in de richting van gegeven ESA zich te committeren aan loot boxes, maar ondanks het aantal aangesloten bedrijven zijn er nog steeds grote afwezigen.

Eén daarvan, Epic precies, heeft hier eindelijk een standpunt over ingenomen en zijn positie duidelijk gemaakt voor de kinderen van GameIndustry.biz. Epic Games zal proberen de nieuwe regels toe te passen op eigen geproduceerde en gepubliceerde games.

Helaas weten we, ondanks de woorden van Epic, niet hoe de nieuwe regels in de Epic Games Store zullen worden toegepast en of ze alle beschikbare games op het platform zullen dekken. Wat we wel weten is dat in Fortnite, in de Save the World-modus, de te kopen Lama's tonen het zeldzaamheidspercentage van elk item.

De laatste interessante informatie is de afwezigheid van THQ in de lijst met supporters van de nieuwe transparantieregeling, maar de vraag is gemakkelijk op te lossen, aangezien THQ nooit loot boxes in zijn eigen games heeft geïmplementeerd.

In de tussentijd heb je gehoord dat The Coalition de buitendoos in Gears 5?