Il Dota 2 International 2019 het zal volgende week plaatsvinden en naast ons de beste Dota 2-spelers ter wereld te laten zien, zal het ook hebben de grootste jackpot ooit voor elk eSport-toernooi.

Il Dota 2 International is een reguliere afspraak met de 2011, met een prijzenpot als eerste van "slechts" 1.6 miljoen dollar.

In de loop der jaren is deze jackpot geleidelijk gegroeid en met 10 dagen nog steeds beschikbaar om fondsen te werven, de Dota 2 International 2019 heeft al het mammoetcijfer van meer dan 33 miljoen dollar verzameld.

Het evenement, beheerd en georganiseerd door Klep, vindt plaats in Shanghai in de Mercedez Benz Arena van 20 tot 25 augustus en het is mogelijk om het te volgen via Trekken o SteamTV.

Het laatste jaar waren de winnaars die van het Europese OG-team, dat de schoonheid van meer dan 11 miljoen dollar won, terwijl op dit moment (maar de aantallen zijn voorbestemd om te groeien) de eerste prijs rond 15 miljoen moet zijn van dollars.

Il Dota 2 International 2019 neemt de scepter van het toernooi met de prijzenpot voor een eSport-evenement hoger dan ooit, zelfs niet een maand na de Fortnite World Cup die 30 miljoen dollar te pakken hadden.

Veel succes aan alle deelnemers!