Tijdens de gamescom op de Britse stand was het mogelijk om het met de hand te proberen Geen rechte wegen, een klein meesterwerk van Metronomik, Maleisisch softwarehuis opgericht in 2017.

No Straight Roads raakt het hart meteen vanaf het eerste gezicht, met zijn fluorescerende kleuren en goed gekarakteriseerde karakters. Mayday en Zuke zijn twee rocker-muzikanten, respectievelijk een gitarist en een drummer, die leden van de band (ongelukkig) Bunk Bed Junction oprichten. De twee muzikale vechters willen de rock nieuw leven inblazen, die door EDM is verboden en overtroffen: een hypothetische toekomst echt groots. De stad Vinyl City wordt in feite bestuurd door een verontrustende onderneming, precies NSR genoemd aan het hoofd waarvan Tatiana staat. Deze duistere personages beoordelen de verschillende artiesten in een soort realityshow en exploiteren ze vervolgens, omdat ze door te spelen energie kunnen produceren die de hele metropool voedt.

De gameplay van No Straight Roads is extreem eigenaardig en combineert klassieke actiecomponenten, zoals springen, ontwijken, melee-aanvallen en afstandsaanvallen, met de noodzaak om aanpassen aan het ritme van muziek. In feite vallen alle vijanden in het ritme aan, en het verliezen ervan betekent automatisch het verliezen van de huid. Het definiëren van het als een ritmegame is naar mijn mening verkeerd, omdat het echte genre meer een hybride actie is met een grote liefde voor muziek. De twee rockers hebben verschillende vaardigheden en verschillende vechtstijlen, maar ze kunnen elkaar ondersteunen: wanneer een van de twee rust en niet door de speler wordt bevolen, kan hij levenspunten terugkrijgen.

Ter gelegenheid van de gamescom toonde de titel zich met een luxueuze demo van ongeveer dertig minuten, waarmee de eerste tutorial kon worden uitgevoerd en vervolgens kon worden geconfronteerd met een baasgevecht, uit een meer geavanceerde fase van het spel. De tutorial liet voldoende toe om de basis van gevechten te leren, zichzelf te configureren als een auditie op een podium, een heel leuk idee om het thema "realityshow" te houden. Het baasgevecht was buitengewoon vreugdevol: de vijand, een DJ, zag er charismatisch en vooral gigantisch uit. Het vermijden van enorme planeten en vechten in een hele melkweg, was het noodzakelijk om te overleven en het te verslaan. het bedrijf het was helemaal niet gemakkelijk, dankzij het gebrek aan tijd om vertrouwd te raken met de bedieningselementen, en ik riskeerde ernstig falen.

De algemene indruk die de titel achterlaat is uitstekend: ik vond het bizar, origineel en opwindend. Hij weet hoe hij de passie voor rock moet combineren met één krachtige visuele expressie, wat me op sommige manieren doet denken aan verschillende media, zoals Kill la Kill, Transistors en zelfs de Power Puff-meiden (Mayday zou perfect zijn als een nieuwe groepsjager). Deze fusie van genres creëert een waar wonder, dat ik iedereen kan aanbevelen. Geen rechte wegen beschikbaar in de 2020 op pc en PlayStation 4 en ik kan niet wachten.