We zijn op de gamescom in Keulen en de verplichtingen eindigen nooit. Onder de vele geteste games, hadden we de kans om een ​​exclusieve demo van de langverwachte Eternal DOOM te bemachtigen.
Zodra we aankomen op de Bethesda-stand, worden we verwelkomd en begeleid naar onze gereserveerde locatie. Zonder verder praten gaan we in op de details van wat we hebben gezien. 

DOOM Eternal

De demo is slim ontworpen om ons in staat te stellen elk wapen en elke afzonderlijke functie in de game te testen: 45 waren zeer intense minuten.
Aan het einde van de demo waren de geteste wapens 7, maar met een slot nog vrij: raketwerpers, allerlei wapens en plasmawapens. Elk wapen heeft een dubbele modus, zoals het aanvalsgeweer dat een sluipschutter wordt of het geweer dat verwoestende granaten kan lanceren. Als liefhebber van caciara en geweld, liet ik me een beetje gaan met de melee-aanvallen: de "finisher" zijn er echt veel en de animaties die op het werk zijn gemaakt laten je de voldoening achter die iedereen wil proberen bij het openen van een vuistslag het hoofd van een alien. In DOOM Eternal, tussen melee en de vele beschikbare wapens, hebben we duizend manieren om onze vijanden te desintegreren.

DOOM Eternal

 

De technische afdeling van DOOM Eternal is goed gedefinieerd (er ontbreekt relatief weinig bij de uitgang van het spel) en ik heb geen specifieke vlekken opgemerkt. De beelden blijven stabiel, zelfs op momenten van grotere intensiteit, maar er is ook te zeggen dat de pc waarmee ik het probeerde absoluut OP was.
De soundtrack is hyperadrenaline en trouw aan metal en ruwe gitaren, in deze demo misschien zelfs meer dan wat eraan gewend is. 

Laten we het nu over de gameplay hebben. Naast de bekende mechanica is in DOOM Eternal nieuwe dynamiek toegevoegd waarmee oude fans te maken zullen krijgen.
In onze HUD hebben we redders en harnassen. Om het leven te winnen, in aanvulling op medikits, in de strijd kunnen we dit alleen doen door de vijanden met de melee te beëindigen. Om pantser te krijgen, moeten we, naast de gevonden stukken, de demonen doden nadat ze met onze vlammenwerper hebben verbrand. Om munitie te krijgen, moeten we gewoon onze kettingzaag gebruiken en de demonen in tweeën snijden.
Als we tijdens een gevecht een slecht einde maken, kunnen we onmiddellijk worden herboren dankzij de extra levens die we op de kaart vinden. Ze zijn echter zeldzaam, dus het is beter om de confrontaties op de meest heldere en georganiseerde manier aan te gaan. 

DOOM Eternal

Wat te zeggen, DOOM Eternal  leek klaar, voltooid, en de bewezen demo was waarschijnlijk de meest aantrekkelijke van alle gamescom. Op dit moment geloven we echt in het potentieel van deze titel, in de hoop dat het eindelijk het juiste moment zou zijn voor Bethesda om opnieuw op te bouwen na Fallout 76 en, helaas, de teleurstellende Wolfenstein: Youngblood.