Onze reis tussen de beste indietitels van de gamescom 2019 gaat verder: hier is het Cris Tales, een spel waarvan de schoonheid zelfs de moeilijkste harten doet schudden. Cris Tales is ontwikkeld door Dreams Uncorporated en SYCK en wordt gedistribueerd door Modus Games klassieke RPG, wat niet langer klassiek kan zijn, met turn-based gevechten, en deze woorden kunnen fans van het genre al blij maken. Maar er is nog veel meer om enthousiast over te worden.

Crisbell het is een tijdelijke tovenares en bezit de kracht om heden, verleden en toekomst tegelijkertijd te zien. Als gevolg hiervan is de gamewereld altijd verdeeld in drie sectoren, die met ons meebewegen en ons in staat stellen om tegelijkertijd drie verschillende tijdperken te observeren. Interactie in het verleden kan onmiddellijk het heden veranderen, en interactie in het heden kan een nieuwe toekomst creëren: de mogelijkheden voor interactie en interventie in de levens van de mensen om ons heen zijn eindeloos. en de wereld is mooi: allemaal ontworpen in 2D en geïnspireerd door Colombiaanse steden, het is een soort fusie tussen gotische esthetiek en dia de los muertos. Kleurrijke gebrandschilderde ramen, standbeelden en steden vol leven worden rondom ons onthuld, bevolkt door interessante en nagesynchroniseerde karakters.

De gameplay is daarom verdeeld tussen een verkennende component en interactie met de NPC's, die essentieel zijn voor het verkrijgen van aanwijzingen en het voltooien van missies, en een gevechtscomponent. In de steden kunnen we beslissingen nemen die het lot van de inwoners zal veranderen, zoals het kiezen van welke van twee huizen te redden van de ondergang. Bij het verlaten van de bewoonde centra zetten we ons in voor de gevechten, die in principe hetzelfde zijn als die van de turn-based RPG's die je kent: je valt aan, je gebruikt magie en je zorgt voor jezelf. Het fundamentele verschil zit opnieuw in de kracht van Crisbell: tijd beheersen.

Het is niet de eerste en het zal niet de laatste rollenspel zijn die tijdgerelateerde mechanica in zijn gelederen heeft, maar in dit geval is de ontwikkeling op zijn minst bijzonder: tijdens een gevecht we kunnen onze vijanden naar de toekomst of in het verleden sturen. Dit heeft opvallende gevolgen, omdat het hen in de eerste plaats verjongt of ouder maakt, waardoor ze worden versterkt of verzwakt volgens hun startconditie. Het sturen van een vergiftigde of verbrande tegenstander in de toekomst kan hem direct doden, waardoor hij beurten en beurten kan verzamelen, en deze strategie lijkt essentieel in bepaalde gevechten. Zelfs het baasgevecht vereist het gebruik van dergelijke magie en ook van opmerkelijke sluwheid: in degene die we hebben waargenomen, moest men een wateraanval gebruiken en vervolgens de vijand naar de toekomst sturen, om ervoor te zorgen dat zijn schild roestte. Het is duidelijk dat deze monteur leuk en plezierig is om te spelen.

Cris Tales is een van de spellen die het meest indruk op me maakte, omdat het simpelweg is leuk . Goed gemaakt, elegant en met veel potentieel, het is een titel die je kan helpen de liefde voor RPG's te herontdekken die je niet mag missen in je huis. Het komt uit in de 2020 op pc en op elke console, inclusief schakelaar, dus als je aan de verwachtingen voldoet, zie ik geen geldige reden om het niet te kopen. Geen.