Als we het hebben over videogames (ongewenste quote, ik zweer het) en PETA we doen het meestal om redenen die niet bepaald positief zijn: vaak heeft de organisatie die de rechten van dieren verdedigt, zich tegen softwarehuizen geworpen voor het lot dat vaak gekoppeld is aan dieren in elektronische spellen.

Maar deze keer wel precies het tegenovergestelde: PETA wilde de nieuwe Cooking Mama: Cookstar eren en belonen voor het introduceren van een vegetarische modus, in volledig respect daarom van de dieren.

Dit is hoe PETA deze modus enthousiast beschrijft:

De "vegetarische modus" van Cooking Mama zal zeker een succes zijn voor de enorme populatie spelers die zich inzetten voor vriendelijkheid in plaats van wreedheid. PETA eert Planet Digital Partners voor het tonen van andere game-uitgevers hoe ze fantastische games kunnen maken in overeenstemming met de waarden van de spelers.

Absoluut de nieuwe Cooking Mama: Cookstar iedereen zal blij zijn, zowel degenen die vlees eten als vegetariërs, waardoor iedereen de kans krijgt om te genieten van koken wat hij wil. Denk je dat het een juiste oplossing is of moet de videogamewereld niet worden beïnvloed door deze diatribes?