Ik ben geen geweldige gebruiker van koptelefoons en oortelefoons: ondanks mezelf heb ik de gewoonte om alleen via de luidsprekers naar audio te luisteren. Ik ben me er echter van bewust hoeveel technologie voldoet aan gaming, en dat verschillende tests bewijzen dat het gebruik van een hoofdtelefoon nauwkeurigheid verbeteren in videogames, zelfs meer doden in competitieve games. Verder zijn er onderzoeken die aantonen hoeveel ontspannende muziek of geluiden (en nu kun je vinden in iosa, inclusief ASMR) kunnen helpen bloeddruk verlagen en hartslag, en hoeveel het gebruik van een hoofdtelefoon en oortelefoon het effect versterkt. Tot slot ben ik persoonlijk zeer geïnteresseerd in technologische innovaties, dus ik voel me natuurlijk aangetrokken tot potentieel interessante. Dit is samengevat in mijn test van Verdrinken bij de gamescom 2019, wat me echt verbaasde.

Deze oortelefoons, gemaakt door het Schotse bedrijf met dezelfde naam, worden voorgesteld als een echte revolutie op dit gebied en beloven een precieze geluidslokalisatie als nooit tevoren. Laten we ondertussen vanuit het comfortaspect beginnen: persoonlijk heb ik er een hekel aan om oortelefoons of oordopjes in te steken en ze erg vervelend te vinden. Drown past eigenlijk in het externe gehoorkanaal, maar diep genoeg om omgevingsgeluiden te blokkeren. Wordt echter gemaakt in zacht siliconenachtig materiaal, onbewust antibacterieel, wat een zeer glad effect heeft, vond ik het vrij comfortabel, ook geholpen door de mogelijkheid om de Taglia: er zijn er zes, dus ze passen in bijna alle oorvormen. Ze zijn ook esthetisch mooi, wat goed is.

 

Maar hoe werkt het product eigenlijk? Is het echt in staat om superieure geluidslokalisatie mogelijk te maken in vergelijking met concurrenten op de markt? Hun release verwijst naar de activering van drie verschillende akoestische paden richting de hersenen, en gezien mijn biomedische training vond ik het gepast om te onderzoeken om te begrijpen wat ze bedoelden.

Verdrinking wordt ingebracht in de gehoorgang en de eerste stimulatie is daarom voelbaar door de wanden en de huid. Het kanaal zelf wordt gebruikt om de akoestische golf te vormen en te richten, ontvangen van de omgevingsgeluiden, maar het instrument probeert deze op een verbeterde manier te geleiden en te concentreren. De tweede stimulatie is die welke het bot en kraakbeen exploiteert. Het is dezelfde manier waarop de vibratie van een stemvork zich voortplant als we deze op de schedel plaatsen: het is een transmissie die niet te efficiënt en geschikt is voor lage tonen, die over het algemeen een beetje compenseert voor de schade van mensen met neurologische doofheid. De derde gebruikte methode is normale zenuwstimulatie: de gehoorzenuw bereikt verschillende tussenstations en bereikt vervolgens de temporale hersenschors in sommige gebieden. Het is een zeer complexe en bilaterale geleiding, waarmee de positie van de stimulus in de omgeving kan worden onderscheiden. Volgens de ontwikkelaars activeert deze headset daarom al deze potentiële transmissiepaden samen

De daadwerkelijke test bestond uit het dragen van de headset van mijn maat, die blijkbaar de kleine is, in het luisteren naar verschillende video's hieronder. De eerste was een trailer voor de wintercampagne van PUBG (voor het geval je nieuwsgierig bent, dat is het wel deze) die tot doel had de hersenen aan de nieuwe stimulus te 'wennen'. Al in dit geval was het effect van grote impact, we konden het getjilp van de vogel horen alsof het voor me was. Hieronder werd een video van een Battlefield getoond om de spieren te tonen: in dit geval was het idee om het potentieel van te bewijzen zoek vijandelijke aanvallen en bomexplosies. Ik moet toegeven dat Drown echt superieur lijkt aan alle oortelefoons die ik probeerde, en de verleiding was om mijn ogen te sluiten om te proberen "blind" te raden. Na de gamevideo's luisterde ik naar een wolk bijen die mijn oren binnenkwam en ik voelde me echt angstig, omdat ze de gehoorgang leken binnen te zijn gegaan. Op een rij, hier zijn het Boston-vuurwerk (prachtig effect) en om de video's met water te eindigen. De regen op de paraplu maakte het meeste indruk op mij: het geluid van het water kwam echt BOVEN mijn hoofd, en niet alleen in mijn omgeving. Het was daarom een ​​heel ander effect dan een generieke video met regengeluid, dat ik later later hoorde.

Als u geïnteresseerd bent in het product, kunt u de link van hun indiegogo vinden Hier. Ik raad je aan om opschieten, want de eerste exemplaren zijn beperkt. Mijn test was extreem positief en ik was positief onder de indruk, niet alleen door de overduidelijke mogelijkheden van gamen en luisteren naar ontspannende geluiden, maar ook door het extreme comfort en de pasvorm van het product. Voor de prijs waarvoor ze in de index worden aangeboden (88 € per paar), zou ik u adviseren om de aankoop te doen zonder al te veel zorgen. We moeten in de toekomst nog steeds een volledig overzicht schrijven, dus in geval van twijfel kunt u ook wachten op het definitieve oordeel.