Er ontbreekt nu heel weinig bij de uitgang van Contra: Rogue Corps, maar we wilden de kans niet missen om het te proberen tijdens deze gamescom 2019.

Contra: Rogue Corps wil de geest herstellen die de saga altijd heeft gekenmerkt, nu geboren in de verre 1987 met de eerste Contra voor NES. Wat is een betere manier om het te doen dan een rapport te bellen Nobuya Nakazato, historische signatuur van de serie vanaf Contra III: The Alien Wars of the 1992. En het is slechts een paar jaar na de gebeurtenissen in dat hoofdstuk dat de plot van het nieuwe Contra: Rogue Corps is ontwikkeld.
Als ex-militair 4 zullen we ons een weg moeten banen door Damned City op zoek naar schatten en, natuurlijk, een manier om te overleven.
De 4 speelbare personages in Contra: Rogue Corps, Kaiser, MS Harakiri, Gentleman and Hungry Beast, ze hebben allemaal hun eigen achtergrond en, natuurlijk, hun unieke en verwoestende vaardigheden om vijanden af ​​te slachten.
In ons basiskamp, waartoe we aan het einde van elk niveau toegang hebben, hebben we de Workshop, de Operatiekamer en de Custom Room beschikbaar.
In de Workshop kunnen we de vele wapens aanpassen die beschikbaar zijn met de objecten en de power-ups die door de vijanden worden gedropt tijdens de spelfase.
In de operatiezaal kunnen we een aantal kenmerken van ons karakter permanent veranderen. Om dit te doen hebben we de valuta in-game nodig en uiteraard een aantal zeldzame stukken en materialen die je tijdens de game kunt vinden. Interessant kenmerk van Contra: Rogue Corps is de aanwezigheid van drie verschillende "artsen" om zich tot onze operaties te wenden. De duurdere garandeert een groter succes van de chirurgische ingrepen die, in geval van mislukking, zelfs ons karakter kunnen verzwakken. Dus kijk hoe u uw middelen investeert.
In de Custom Room kunnen we natuurlijk cosmetica en esthetische veranderingen aanbrengen in wapens en personages.

Contra: Rogue Corps

De gameplay van Contra: Rogue Corps is lineair en trouw aan wat van een run n gun-game wordt verwacht, waar adrenaline en razernij meesters zijn van de scène. Het enige wat u hoeft te doen is bewegen en schieten: u zult nadien aan de rest denken.
De campagne, bestaande uit 6-zones met elk niveau, kan alleen worden gespeeld of in samenwerking met 4-spelers. Een interessante functie is de mogelijkheid om over te schakelen van een coöperatieve multiplayer naar een enkele game (of vice versa) met dezelfde identieke apparatuur en booty.
Naast PVE is er uiteraard een PVP-modus, met de mogelijkheid om op maat gemaakte en privéspellen te maken voor botsingen 2vs2, 3vs3, 4vs4.

Met Contra: Rogue Corps is plezier gegarandeerd en kan in het gezelschap van vrienden een waardig tijdverdrijf worden. De onmiddellijkheid bij het verkrijgen van de opdrachten en de snelle en eenvoudige actie maken de titel vanaf het eerste moment plezierig, zelfs voor degenen die nog nooit de andere hoofdstukken van de serie hebben gespeeld.