Bij de Arcade Crew-stand tijdens gamescom toont 2019 zichzelf kunaieen "Parkour metroidvania" om de definitie van zijn makers te citeren, het Nederlandse TurtleBlaze-team. In een wereld gedomineerd door robots, staat een tabletstrijder genaamd Tabby in het midden van wat een oorlog lijkt te zijn tussen goede en slechte robots ... maar zal het echt zo zijn? Trouw aan de clichés à la Metroid, aan het begin van het spel is er niets bekend over wat er gebeurt en verzamel alleen aanwijzingen in de echte situatie.

Aanvankelijk ongewapend, worden basiswapens onmiddellijk gevonden: een katana en twee kunai. Deze laatste geven de game niet toevallig de naam, maar zijn fundamentele hulpmiddelen voor het verkennen van de omgevingen en worden op elk moment intensief gebruikt. Toegewezen aan de twee backbones, worden ze gebruikt om de oppervlakken te harpoen en te schalen. het element parkour vindt zijn spil in de kunai, omdat een snel gebruik van de twee instrumenten het mogelijk maakt om met hoge snelheden te bewegen en plaatsen te bereiken die anders ontoegankelijk zijn.

De vloeiendheid van de stroming is uitstekend en de geteste omgevingen (de helft van de tien gepland voor de volledige game) markeren al een goed onderhouden en gevarieerd niveauontwerp. In fasen van puur gevecht, met veel baasgevecht, wissel je fasen van verkenning / puzzel af met een wijs evenwicht. De gamewereld is uniek, onderling verbonden in zijn zones. De kaart is, net als de andere beschikbare wapens, een van de elementen die je tijdens het avontuur kunt vinden en is slim geplaatst in het midden van een enigma dat een knipoog geeft naar het geheugen van Lost Woods of Zeldian.

Om de artistieke stijl van het spel te benadrukken, met 4-kleurenpaletten (die typisch zijn voor de Game Boy) meer rood en blauw. Bovendien heeft elk gebied zijn eigen palet, zoals het bos op groenachtige tonen of woestijngebieden met okerkleuren, een keuze die de titel een grotere persoonlijkheid en erkenning geeft. De achtergronden zijn opzettelijk eenvoudig, een beetje om te verwijzen naar de stijl van oude videogames, een beetje om het beeld niet te verdringen in een titel die bewegingssnelheid zijn handelsmerk maakt.

een echt overtuigend bewijs voor een game die veel plezier belooft voor mensen die houden van uitdagingen in retrostijl. Uitgaand op pc en switch, hopen de ontwikkelaars klaar te zijn voor het begin van volgend jaar. De game is openlijk rond 80% voltooid, maar ik heb nog nooit problemen ondervonden tijdens mijn vrij lange gameplay-sessie. Het tijdsdoel lijkt daarom gemakkelijk bereikbaar.