We staan ​​aan het begin van de 90-jaren, in volle bloei van de computerindustrie en daarmee ook de videogame. Continue technologische vooruitgang maakt het mogelijk om spellen te maken die elk jaar meer voldoening geven en esthetischer zijn. In de arcade worden de twee warhorses van Capcom, Street Fighter II en Final Fight gek, die het vechtgenre op grote schaal introduceren en avant-garde grafische details laten zien, een combinatie die in een oogwenk duizenden spelers aantrekt. Maar als voor de eerste van de twee het nodig is om op een radicale verandering van stijl en brutaliteit te wachten om de eerste echte mededinger te vinden (we hebben het duidelijk over Mortal Kombat), is er voor de tweede een naam die de uitdaging van de voorkant weet aan te pakken, op hetzelfde veld van de strijd, onmiddellijk: het is Streets of Rage van Sega, die de Mega Drive als zijn natuurlijke thuis ziet.

In korte tijd slaagt Sega erin een behoorlijk deel van de bekendheid in het glijdende vechtgame-genre te veroveren en tussen 1991 en 1994 drie hoofdstukken op te bouwen. De eerste twee zijn enorm geliefd bij fans, de derde iets minder en dan ... niets, voor de komende 25 jaar. Sommige verlaten projecten, maar meer ook niet. Vreemde epiloog voor een IP die zoveel heeft vertegenwoordigd in zijn gouden jaren.

Eindelijk, door toedoen van Lizardcube, Guard Crush Games en DotEmu, staat het lange wachten op het punt te eindigen. Streets of Rage 4 is in uitstekende staat, sportief vernieuwd Amerikaans stripboekontwerp, met name geschikt gezien de instelling, en distribueert stoten, trappen en slagen (letterlijk) zoals in de goede oude tijd. Historische figuren zoals Axel en Blaze keren terug en er is een nieuwe hefboom toegevoegd aan de cast, Cherry. Maar kijkend naar de illustraties van het spel, is het gemakkelijk voor te stellen dat de cast voorbestemd is om verder uit te breiden.

De gameplay blijft buitengewoon eenvoudig, springen en aanvallen zijn de twee belangrijkste opdrachten. Een actieknop om wapens en gevonden voorwerpen op de grond te verzamelen of te gooien en twee soorten speciale aanvallen. De eerste is altijd beschikbaar, maar dat 'hypotheek'-deel van ons leven: elke aanval die succesvol was na de speciale beweging, maakt een deel van de energie terug, tenzij je geraakt wordt. De tweede optie is de Star Move, extreem krachtig, zonder straf, maar slechts tweemaal bruikbaar.

Het spel verloopt soepel, wat een plezier is. Het geeft zijn maximum in multiplayer, maar met de vooruitziende blik van de Friendly Fire, wat ons dwingt om een ​​extra niveau van aandacht uit te oefenen. Toegegeven geïnspireerd door de gameplay van het tweede hoofdstuk, ziet hij echter enkele toevoegingen die typerend zijn voor meer recente jaren, zoals jongleren en muurstuiteren van de vijanden. Streets of Rage 2020 is de 4 op alle platforms en belooft een explosie uit het verleden, op het geluid van vuisten met blote handen!