Watch Dogs: Legion speelt zich af in Londen, in een dystopische toekomst niet ver van de onze, waar een autoritaire regering de controle over de natie heeft overgenomen en haar macht uitoefent met een ijzeren vuist. Uiterst nauwe persoonlijke vrijheden, capillaire controles en vooral de onmogelijkheid om zich los te maken van centraal denken. Niets ontbreekt om een ​​held tevoorschijn te halen die alles ondermijnt en de teugels van dit bedrijf in de war brengt, en in plaats daarvan ... het is hier dat Ubisoft ons onmiddellijk verbaast.

In Watch Dogs: Legion is er geen held, of liever: er is geen, maar een "legioen". Gewone mensen die op een bepaald moment door ons worden gerekruteerd door nogal grappige nevenmissies en die zich in de klassieke positie bevinden dat ze losgeld kunnen geven aan hun leven en dat van de samenleving waarin ze worden ondergedompeld door actief deel te nemen aan de doeleinden van het legioen. Onnodig je te vertellen hoeveel het is ongelooflijk de reconstructie van Londen tot in de kleinste details, uitgaande van de absoluut niet-triviale moeilijkheid om elk vervoermiddel te besturen in een stad waar natuurlijk de reisrichtingen zijn omgekeerd (de verkeersrotondes zijn het eerste wat u verkeerd gaat of u zult missen!).

Watch Dogs: Legion

Watch Dogs: Legion na een uur van hands to liet een zeer duidelijke verandering van tempo zien in vergelijking met het verleden van het merk en van Ubisoft. De keuzes waarmee je te maken krijgt bij het ontwikkelen van de individuele personages van je legioen, veranderen van tijd tot tijd de aanpak waarmee je te maken krijgt bij de verschillende uitdagingen die zich voor je zullen voordoen. Je staat misschien in de schoenen van een oude vrouw die een drone bestuurt om te scouten, of als een jonge effectenmakelaar die een politiebureau zal infiltreren en elk van hen zal zeer specifieke kenmerken hebben die in gedachten moeten worden gehouden voordat hij besluit om elke situatie het hoofd te bieden. ook als een van de leden van uw organisatie sterft, wel, tot ziens. Hoe goed is het. Het legioen gaat door, het legioen stopt niet. Natuurlijk verlies je alle vooruitgang die met dat personage wordt geboekt, dus het verliezen van een zeer bekwaam lid kan echt een slechte klap voor je zijn, maar je zult hier zeker niet toe neigen naar een autoritair regime, het is inderdaad een goede reden om hem nog duurder te laten betalen.

De gameplay van Watch Dogs: Legion voelt heel intuïtief en eenvoudig aan. Degenen die de vorige hoofdstukken hebben gespeeld, zullen zich onmiddellijk op hun gemak voelen, maar zelfs voor de minder gewende, zal de aanpak echt een van ongelooflijk comfort zijn. Verder zijn er stilistische edelstenen die ook sommige aspecten van het spel op een belangrijke en tegelijkertijd ingenieuze manier beïnvloeden. Bijvoorbeeld, de mogelijkheid om bezorgdrones te hacken (de Amazon-manier), ze te landen, de inhoud van het pakket te stelen en de drone opnieuw te gebruiken voor doeleinden die we minder zeggen in lijn met die van het bezorgbedrijf. Bovendien zul je altijd je vertrouwde robotspin op sleeptouw hebben, een soort landdron die heel bijzondere eigenschappen heeft, zoals het vermogen om vijanden af ​​te leiden, ze direct aan te vallen als afleiding, je actieradius te vergroten. hacken en last but not least om altijd bij je te zijn, zelfs in de slechtste situaties, waardoor het echt een zeer waardevolle bondgenoot is van je trouwe vrijheidsstrijders.

Watch Dogs: Legion is iets dat knipoogt naar vele archetypen van geweldige games die we in het verleden hebben gezien en combineert de elementen op een absoluut wijze en vooral vernieuwde manier. Het permanente verlies van het personage, het gebruik van schijnbaar gewone mensen, de knipoog die al aanwezig is in de naam van de titel aan de grootste Hacktivistische groep ter wereld, de ondermijning van een autoritair regime en de ongelooflijke reconstructie van een stad die vertrekt letterlijk sprakeloos, het zijn allemaal ingrediënten die ons een heel rooskleurige toekomst laten bedenken voor deze aankomende Ubisoft-titel. Uiteraard laten we je alleen maar voorstellen wat het betekent om deze titel te spelen met de steun van RTX (wat we voor een ander deden) in een regenachtige stad als Londen en waar lichtspelen de meesters zijn.
Het enige dat we nog moeten doen, is het legioen binnentreden of buigen voor het systeem.