Microsoft heeft bij de vernieuwing van enkele historische videogamefranchises via de Engelse studio Rare beschikbaar gesteld aan videogamers Battletoads. Na 28 jaar na de eerste game zijn Rare's brutale padden klaar om (opnieuw) te debuteren onder een nieuwe graphics (zichtbaar erg mooi) op ​​Xbox One zonder de basisessentie van het natuurlijke merk te verstoren.

De test die we van gamescom tot onze beschikking hadden, gaf ons de mogelijkheid om met drie mensen te spelen en ook te selecteren welke van de hoofdrolspelers we wilden zijn. De scenario's waren helaas niet veel, maar herinnerden nog steeds trouw aan de iconiciteit van de titel. Battletoads, voor degenen die er niet bekend mee zijn, is een lopende vechtspel horizontaal arriveerde in de 90-jaren zowel op NES als op andere apparaten en nu, met veel modernisering, op pc en Xbox One.

De gevechten zijn hectisch maar esthetisch erg mooi.

Als we samenvatten wat de elementen kunnen zijn die onmiddellijk in de ogen van de spelers naar voren komen, kunnen we vinden: rollend podium, felgekleurde instellingen en personages met een vernieuwd ontwerp. Onze drie geliefde padden zien er niet alleen anders uit, maar ook in de beschikbare functies: een daarvan is bijvoorbeeld langzamer maar heeft grote kracht, een andere is slimmer en sneller maar minder fysiek krachtig, terwijl de laatste meng beide aspecten. Om obstakels en vijanden op de best mogelijke manier te overwinnen, naast je videogame-vaardigheden, moet je weten hoe je de juiste chemie tussen de drie spelers kunt vinden om het spel "gemakkelijk" te "winnen".

De moeilijkheid, die in de originele Battletoads een van de meest geliefde (en tegelijkertijd gehate) elementen was van de spelers, blijft verrassend ongewijzigd: om de hordes vijanden te overleven, moet je weten beheers en beheers bewegingen goed binnen de spelomgeving en maak zoveel mogelijk combo's om je score te verbeteren. Elke keer dat een groep vijanden wordt uitgeschakeld, verschijnt er een teller op het scherm die een stem toewijst, afhankelijk van het werk van het team, met zijn score.

De test heeft ook het bekende niveau met de "vliegende scooters"Van Battletoads met de camera die neem onze helden van achteren en probeer te overleven door zoveel mogelijk obstakels te weerstaan goed gepositioneerd in het pad. We kunnen garanderen dat je jezelf in dit geval met veel geduld moet wapenen om de test ongeschonden te doorstaan, maar het eindresultaat (ook dankzij de zeer felle kleuren en het uitstekende gezelschap van collega's met wie we de titel hebben getest) is zeker leuk.

Momenteel de releasedatum van Battletoads is nog niet onthuld, maar de titel zou binnenkort beschikbaar moeten zijn op pc en Xbox One.