Bandai Namco lieten ons vriendelijk, in zijn stand op de gamescom in Keulen, een voorbeeld van de nieuwe tie-in van de Dragon Ball Z-serie voor Kakarot zien.

Net als zoveel andere Japanse softwarehuistitels knipoogt dit nieuwe hoofdstuk veel fan service naar de liefhebbers van de beroemde manga / anime van Akira Toriyama. Van tie-ins en videogame-versies gewijd aan Dragon Ball, hebben we er in de loop der jaren zoveel gezien, maar deze keer lijkt de trend van Bandai Namco zich te hebben onderscheiden van het verleden, een hoofdstuk te creëren dat volledig is gewijd aan de figuur van Goku en wat toe te voegen verkennende elementen, terwijl ze toch zeer trouw blijven aan het oorspronkelijke werk.

Voordat we ingaan op wat de demo ons liet zien, is het belangrijk om een ​​premisse te maken over de titel: de ontwikkelaars hebben in een korte pre-testconferentie enkele nieuwe functies geïntroduceerd, zoals de aanwezigheid van ondersteunende personages, die je kunnen helpen in geval van problemen. De hoofdrolspelers in deze aankondiging zijn de volgende:

  • Krilin - wat dan, laten we eerlijk zijn, ons beperken tot een helper misschien zou zijn ideale rol moeten zijn, gezien de talloze doden! -
  • Jiayozi
  • Yamcha
  • Tenshinhan

Hun gedrag in gevechten kan zich aanpassen aan de stijl die je gebruikt, zelfs als de geëxploiteerde bewegingen dezelfde zijn die je in het originele werk kunt vinden. Daarnaast werden ook andere speelbare personages aangekondigd samen met Goku: Vegeta, Junior (Piccolo) en Gohan.

De demo gaf ons een van de meest iconische gevechten in de serie: onze helden zijn op planeet Aarde en zijn verwoest door de dreiging van perfect te zijn Cel, waarvan zelfs Goku niet lijkt te weten hoe zich te ontdoen van. De enige held die hem kan verslaan, is blijkbaar zijn zoon Gohan, en het is precies door hem te gebruiken dat we aan de test beginnen.

Hoewel de scenario's van de epische veldslagen, evenals de simulaties van de bewegingen, goed zijn gereproduceerd, verschilt de mechanica van de gevechten helaas niet veel van de klassieke titels die aan de serie voorafgingen: het volstaat om eenvoudig op een reeks toetsencombinaties te drukken om uit te voeren bepaalde aanvallen, die een enorme hoeveelheid schade kunnen aanrichten. Het is duidelijk dat in vuistgevechten met het geluid van zeer krachtige aura's en energiegolven, Cell niet stilstaat om de schade te lijden en probeert ons in moeilijkheden te brengen met het gebruik van verwoestende energiebellen.

Ondanks de beperkte inhoud van de demo, is de weergave van de gevechten spectaculair en vloeiend, geen vervelende druppels in beeldsnelheden opgetreden; bovendien is de laatste scène manisch succesvol, soms uiterst emotioneel dankzij de verwoestende Kamehameha op Cell van Gohan. Helaas was het niet mogelijk om de rollenspelfase van de op exploratie gebaseerde game te testen, maar we zijn ervan overtuigd dat we het in de toekomst kunnen doen of updates ontvangen van dezelfde Bandai.

Bedenk dat hetuscita di Dragon Ball Z: Kakarot staat gepland voor de 2020 op pc-, Xbox One- en PlayStation 4-apparaten.