Na het debuut met reserve van de eerste Yooka-Laylee, Playtonic Games stelt een nieuw avontuur voor van het onwaarschijnlijke kameleon en vleermuisduo dat een stap terug doet in de dimensies. Met The Impossible Lair keren we terug naar de oorsprong van het genre, in een tweedimensionaal platform dat een 3D-interactie alleen in de niveauselectiekaart reserveert. Het spel kan met de hand worden gespeeld Microsoft stand van gamescom, dat zoals gebruikelijk een van de grootste was, en voldoende ruimte bood aan kleine indieparels.

Als het eerste hoofdstuk een duidelijk eerbetoon aan Banjo-Kazooie was, lijkt hierin duidelijk de invloed van Donkey Kong Country, een andere veelgeprezen Rareware-titel, vanaf het allereerste moment van de game. Niet dat dit een defect is, maar soms lijkt het alsof je een "opnieuw geverfde" versie van de originele 16-bit speelt, omdat sommige bewegingen vergelijkbaar zijn. Ook de bewegingspatronen van de vijanden en de elementen op het scherm lijken allemaal "al gezien".

De gameplay is nog steeds goed, hoewel het kan worden verbeterd in termen van traagheid van de hoofdrolspelers, die de neiging hebben om op een enigszins houtachtige manier te bewegen, vooral aan het begin van een beweging. Moeilijkheden die allesbehalve onoverkomelijk zijn, en zodra de nodige maatregelen zijn genomen, is het mogelijk om gemakkelijk te bewegen.

Lo grafische stijl wordt gepromoot zonder voorbehoud: cartoonachtig en kleurrijk, het is een plezier om te spelen. In dit opzicht is de overgang naar de twee dimensies zeker ten goede gekomen. Klein enthousiasme voor het geluidscompartiment, een beetje anoniem. Muziek en geluidseffecten begeleiden de actie netjes, maar helaas stoppen ze daar.

Het grote onbekende rond de titel ligt in hoe het complete product aantrekkelijk en aantrekkelijk zal kunnen zijn. Het zal nauwelijks een slecht spel zijn, maar die quid die het op een gewenste manier verheft, kan ontbreken. Zelfs zijn voorganger leed aan dit probleem en het vonnis viel op de individuele spelers: sommigen waardeerden en hielden van hem, anderen verwierpen hem zonder gedoe. Het hoger beroep dreigt daarom hetzelfde te zijn.