In een bericht op de website van EA, de oudste producent Ryan Mcarthur verklaarde dat de 5vs5-modus, gepland voor Battlefield V, is geannuleerd. Deze eliminatie wordt gedefinieerd als "een moeilijke beslissing", maar er is voor gekozen om de bugs beter te beheren en nieuwe inhoud sneller te publiceren.

"De toegenomen focus op het verbeteren van de kwaliteit van de ervaring en het toevoegen van meer gewenste inhoud heeft ertoe geleid dat we een stap terug hebben genomen van onze oorspronkelijke plannen om een ​​concurrerende 5v5-modus aan te bieden. Het niet maken van deze modus was een moeilijke maar essentiële beslissing voor ons om onze doelen voor het elimineren van bugs en inhoud sneller te bereiken. Deze verandering in focus stelt ons in staat om onze belofte van nieuwe inhoud, waarvan we weten dat onze spelers ze zullen waarderen, waar te maken, evenals nieuwe manieren om te genieten van enkele van onze meest intense, bestaande modi. "

Kortom, het lijkt erop dat de 5vs5-modus niet de interesse heeft gewekt waarop DICE had gehoopt, die daarom heeft besloten dat het beter zou zijn geweest om zich te concentreren op het verbeteren van die al bestaande en dat ze altijd de neiging hebben om grootschalige gevechten aan te bieden, ook om zich te onderscheiden van de rivaliserende oproep van Duty.