Iets meer dan een maand ontbreekt bij de uitgang van Code Vein, de zielachtige gemaakt in Bandai Namco, en het eerste nieuws dat uit gamescom komt, is de korte aankomst (precies, de 3 september) van een demo-versie voor PlayStation 4 en XBox One.

Wreed, meedogenloos en donker al in de praktijk beschikbaar op de beurs, code Vein zet onmiddellijk zijn persoonlijkheid op het veld. Een afdaling in de onderwereld die ons ertoe brengt onze vijanden in een uitbarsting van brutaliteit en macht te snijden, ondergedompeld in een donkere atmosfeer die constant een gevoel van angst overbrengt. We bevinden ons in een post-apocalyptische wereld, verwoest en nu bewoond door een paar overlevenden.

Veel bewegingen zijn beschikbaar, van eenvoudige aanvallen tot specials, die allemaal kunnen worden gecombineerd om de spectaculaire aard van de botsingen te verbeteren. Aan onze zijde de mysterieuze Io, die zich richt op afstandsaanvallen en ons genezen als we te naïef in de klauwen van de vijand duiken.

Ondanks dat het een eenvoudig niveau is, ligt de nederlaag al op de loer, wat voorafschaduwt dat een zekere hoeveelheid vaardigheid en scherpzinnigheid nodig zal zijn om uit dit avontuurgeheel te komen. Aan de andere kant leken de vijanden niet al te slim, het was gemakkelijk om dichtbij hen te komen en hen plotseling aan te vallen, en zelfs wanneer ze in kleine groepen aanwezig waren, hadden ze niet de neiging om samen aan te vallen. Maar het is waarschijnlijk te verwachten dat dit gedrag te wijten is aan het feit dat je pas aan het begin van het spel bent.

Visueel aantrekkelijk, zelfs als de camera de hoofdpersoon op de voet volgt, en dit kan problemen veroorzaken bij het zoeken naar een snel toevluchtsoord in krappe omgevingen. Met de garantie van eenbrede personalisatie van de personages, maakt de titel het geluk van degenen die veel aandacht besteden aan het uiterlijk van hun hoofdpersoon. Overheersend is de Gothic-punk-stijl, zeer aangenaam om te zien. Code Vein scherpt de messen en is klaar om de meest gedurfde spelers op hun eigen verschrikkelijke slagveld uit te dagen.