Onder de Italiaanse titels die met trots herhalen dat Made in Italy in de game-industrie veel telt, kunnen we Remothored: Broken Porcelain zeker vinden, ontwikkeld door de jongens van Stormind Games en volgt het eerste hoofdstuk.

Onverwacht aangekondigd tijdens de Italiaanse Video Games Award, de titel kende een groot succes zowel bij het publiek als bij de experts en op gamescom in Keulen hadden we de kans om de nieuwe titel van Chris Darril te bekijken.

Het landschap waar we ons bevinden is de Ashmann Inn, een somber hotel dat in sommige opzichten erg lijkt op het Overlook Hotel in Shining, waar Jennifer, onze hoofdpersoon, werkt.

Het ogenschijnlijke gevoel van rust van de kamers is eigenlijk omgeven door een aura van angst: terwijl Jennifer in een badkamer werkt, echoot een thema met een griezelig uiterlijk, zonder een duidelijke geldige reden, uit een van de hooglanden. Het meisje, bang en tegelijkertijd geïntrigeerd, gaat langzaam verder om te ontdekken wat er achter deze aflevering schuilgaat. De realiteit waarmee ze wordt geconfronteerd, helaas voor haar, blijkt vreselijk te zijn: een vreselijk gerecht met een walgelijke maaltijd wordt op de grond gevonden en een paar seconden later wordt Jennifer aangevallen door een even verschrikkelijke entiteit.

De enige manier om zichzelf te redden, volgens wat de ontwikkelaars laten zien, is door te vluchten voor angst proberen schuilplaatsen te vinden en mogelijk een wapen waarmee je jezelf kunt verdedigen. Een stealth-aanpak heeft de voorkeur om de dreiging af te breken.

Met behulp van een Stealth-aanpak kunt u moeilijke situaties overwinnen.

Uiteraard bevond de demo zich nog in de alfafase, dus was er op het moment van de presentatie maar één vijand. De ontwikkelaars hebben ons echter verzekerd dat de uiteindelijke versie, in vergelijking met de huidige, veel meer vijanden zal hebben (elk met zijn eigen kunstmatige intelligentie) om de algehele ervaring meer dan alleen storend, zelfs duurzamer te maken.

De releasedatum van de videogame staat gepland voor volgend jaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc.