Il Dota 2 International 2019, de kampioenschappen gewijd aan Valve's F2P Moba, vestigden twee nieuwe records voor de wereld van eSports.

Volgens een persbericht dat werd gedeeld na de afsluiting van de kampioenschappen in de Mercedes-Benz Arena in Shanghai, China, heeft het evenement een prijzenpot van meer dan 33 miljoen dollar opgebracht. Volgens rapporten is dit de grootste prijzenpot in de geschiedenis van eSports en een van de grootste prijzen die tot nu toe in elke sport beschikbaar is.

Na het einde van de competitiewedstrijden, OG nam de overwinning mee naar huis en het is de eerste keer dat een team het toernooi meerdere opeenvolgende jaren heeft gewonnen. Dit heeft het team ook in staat gesteld het team te worden met de hoogste inkomsten in sport aller tijden.

De Dota 2 internationale kampioenschappen zijn enorm gegroeid sinds hun eerste incarnatie op de Xcomm Gamescom, met een prijzenpot van "slechts" 2011 miljoen dollar, waardoor ze een van de belangrijkste sportevenementen ter wereld zijn.