In de persoonlijke top tien van platformtitels die mijn interesse het meest hebben gewekt tijdens het gamescom-videogame-evenement, staat zeker Ary: And the Secret of Seasons, gemaakt door Fishing Cactus en eXiin.

In deze test werden we gehost door de ontwikkelaar, aanwezig op de stand van Modus Games, die ons de ongelooflijke en mooie wereld van dit juweeltje van videogames liet zien. Een geanimeerd sprookje in elk opzicht.

Ary and the Secret of Seasons volgt de reis van een jong meisje genaamd Ary door de prachtige wereld van Valdi. Heel onverwacht sluit Ary zich aan bij de Guardians of Seasons-sekte, een organisatie die traditioneel wordt geregeerd door mannen die niet graag interne veranderingen doorvoeren. Zijn doel? Probeer de seizoenen van Valdi met succes te herstellen en profiteer van kracht, vastberadenheid en zelfbeheersing. Een prestatie die geen enkele andere voogd ooit eerder heeft geprobeerd te bereiken, maar Ary vreest niets en niemand.

Een van Ary's speciale vaardigheden is om kleine sferen op te roepen die voor elk seizoen als kleine ecosystemen fungerenen uiteraard veranderen ze de omgeving radicaal. De bollen kunnen maximaal drie tegelijk worden geopend; dus in een enkele sprong van winter naar zomer naar herfst. Dit biedt de speler ongelooflijke mogelijkheden om de gevarieerde omgevingspuzzels op te lossen, dankzij een echt innovatieve gameplay.

In onze demo. Ary moest de dreiging van een enorme vogel afbreken en de ontwikkelaar liet ons zeer gedetailleerd de krachten zien die de krijger kan exploiteren en oproepen. Zonder u te veel spoilers te maken, kunnen we garanderen dat het eindresultaat sensationeel is. De kleuren, de animaties en de stijl van de personages zijn ook een waar genot voor de ogen.

De release van Ary and the Secret of Seasons staat gepland voor de 2020 op pc, Xbox One en PlayStation 4. We raden u sterk aan dit niet uit het oog te verliezen.