Ubisoft ze is niet erg tevreden met de manier waarop Stoom hij doet zijn zaken tegenwoordig, op zijn minst tweede Chris vroeg, vice-president voor partnerschappen en inkomsten van de uitgever die een interview gaf aan New York Times. En het is niet de enige kritische stem richting de digitale retailer.

Terwijl Epic Games Store blijft sterke kritiek op iedereen van wie dan ook aantrekken, de 30% belasting toegepast door Steam (het aandeel van de winkel in inkomsten) trekt geen goede gevoelens aan. Hoewel Ubisoft nog steeds veel van zijn spellen via Steam blijft verkopen, zijn er andere (zoals The Division 2 en Anno 1800) die alleen verkrijgbaar zijn via de digitale winkel van Ubisoft, Uplay (waarbij de uitgever uiteraard 100% van de opbrengst krijgt) en de Epic Games Store.

De New York Times sprak ook met ontwikkelaars zoals Greg Kasavin (Supergiant Games) en Tommy Refenes (Team Meat), beiden wijzen erop dat dingen op alle fronten kunnen worden verbeterd en dat concurrentie tussen grote, goed gefinancierde studio's nodig is om ja dat gebeurt. Zoals Kasavin zegt, "Console cycli zijn altijd de beste als rivaliteit is ingeschakeld"

Natuurlijk is er meer in dit conflict dan Steam versus Epic. Grote uitgevers zoals EA en Ubisoft hebben voldoende kracht om de balansnaald naar de ene of de andere kant te verplaatsen en hebben hun eigen ambities. De Electronic Arts Store, Oorsprong, biedt al Toegang tot de oorsprong, een maandelijkse abonnementsservice die toegang geeft tot bijna al hun games. Ubisoft zal iets soortgelijks lanceren, Uplay Plus, de 3 september. Kortom, iedereen probeert zijn deel van de markt te veroveren door deze steeds meer te fragmenteren.

En aan de horizon is er ook Google met zijn streamingdienst, Google Stadia en met een innovatief bedrijfsmodel, dat het concept van verder uitdaagt eigendom van de spellen en vraagt ​​de hardware zelf. Kortom, we zijn in een tijdperk van transitie, we zullen zien wat de toekomst voor ons in petto heeft.