Van alle games die op de 2019-gamescom zijn getest, waren er maar weinig de strategische. Onder deze Iron Harvest het is zeker een van de beste die we te pakken kunnen krijgen.
De titel bestaat al lang in games die worden ontwikkeld. Eerst met wat sponsoring op Facebook, daarna met de succesvolle Kickstarter totdat ze zich vandaag in een van de belangrijkste gamescomhokjes bevonden.
Ontwikkeld door KING Art Games en uitgegeven door Deep Silver, konden we de titel proberen met een exclusieve demo. Dit is wat we ervan vinden.

Iron Harvest
Iron Harvest speelt zich af in de eerste naoorlogse periode, in de zogenaamde "1920 +", waar we naast voetsoldaten, kanonnen en vuurwapens op de slagvelden mechs van alle soorten en maten kunnen vinden. De wereld wordt herbouwd, nieuwe steden worden gesticht en het tijdperk van Iron Harvesting begint op het platteland. Maar vrede duurt niet lang en een nieuwe dreiging doemt op in heel Europa. Om het dreigende gevaar het hoofd te bieden vinden we de drie facties aanwezig in het spel: Polania (Polen), het Saksenrijk (Duitsland) en de Rusviet (Rusland).
Elke factie heeft drie helden, die niet moeten worden ingewisseld voor "supereenheden": elke held heeft zijn specifieke vaardigheden, die moeten worden gebruikt met de juiste timing en in de juiste situatie om ze effectief te maken.
Over eenheid gesproken, bijzondere aandacht moet worden besteed aan de infanterie. In feite is er geen standaardtype eenvoudige soldaten: infanterie kan van uitrusting wisselen met wat ze op de slagvelden vinden. Als we granaten vinden, kunnen we krachtige grenadiers hebben; als we wapens vinden, kunnen we soldaten met een middellange afstand hebben enzovoort. De strategie en mogelijkheden evolueren voortdurend.
De demo toonde een bijzonder moeilijk spel om te beheren, waar de bescherming van troepen een sleutelrol speelt bij het behalen van de overwinning. Gelukkig komt de kaart ons te hulp: er zijn zoveel schuilplaatsen waarachter we ons kunnen verdedigen en vooral waar we verrassingsaanvallen en hinderlagen kunnen lanceren. In sommige dynamieken doet de gameplay van Iron Harvest denken aan Company of Heroes, nog een mijlpaal van de RTS.
Iron Harvest

Iron Harvest hecht veel belang aan de single player, met drie unieke campagnes (één per factie) en de mogelijkheid om co-op-schermutselingen te maken. Het is duidelijk dat de multiplayer ook een rol speelt, met de sterke interesse in het creëren van een spel dat competitief en evenwichtig wil zijn.

Iron Harvest zal in september 2020 worden uitgebracht op pc, PS4 en Xbox One. Wat betreft de pc-versie, de ontwikkelaars hebben verklaard dat ze de volledige keuze willen laten aan gebruikers in welke winkel deze te kopen. Voorlopig, evenals op Steam, is de aanwezigheid op GOG.com nu al veilig. Je werkt voor de Epic Store. Verzeker ten slotte DLC en gratis updates na de officiële release.