Mijn relatie met No Man's Sky het was nogal tegenstrijdig. Toen het werd gepresenteerd, trok het mijn aandacht, althans minimaal gezien het feit dat ik op dat moment Elite: Dangerous speelde. Het zien van zoveel kleuren en weinig soberheid gaf me de indruk dat het spel van Hallo Games was een vervelende afzetterij van de titel van Frontier Developments. Dus op een dag vind ik mijn vriendin thuis die zegt dat ze het heeft gekocht. Op volle prijs. En op Playstation 4, zelfs niet op pc.

Ik speel een paar uur, dan een paar dagen. Aan de andere kant realiseer ik me dat er iets mis is. Of liever, dat er eigenlijk geen game is: ik zal brutaal zijn, maar die versie die drie jaar geleden werd gepubliceerd, was naar mijn mening weinig meer dan een bèta, een vroege toegang verkocht tegen de volledige prijs aangevuld met een marketingcampagne gemaakt van shirts gekleurd, blote voeten en valse verklaringen. Ik weet niet of je je herinnert wat Sean Murray zei over multiplayer, over de werkelijke mogelijkheid om andere spelers te ontmoeten en de daaruit voortvloeiende onmogelijkheid dat dit evenement echt zou kunnen gebeuren, gezien de omvang van het universum van het spel. Dus kwamen er twee spelers aan hetzelfde ruimtestation zonder elkaar zelfs te kunnen zien. Kortom, een zeer lange reeks misstappen waaraan het softwarehuis, ongelooflijk, met tijd en een verplichting is verholpen die zelden wordt gezien.

Begin nog een dag met boeren

Ik onderstreep ook dat ik, afgezien van de korte ervaring die ik de dag had, het spel daarom nooit meer speelde deze review is vooral van toepassing op diegenen die, net als ik, No Man's Sky voor het eerst willen benaderen. Zodra het spel begon, merkte ik meteen enkele verschillen op, zoals de aanwezigheid van de weergave voor derden, geïntroduceerd in de volgende update, en van de Missioni. Onze eerste taak is om te luisteren naar een mysterieuze overdracht, afkomstig van wie weet waar, en dan zullen we ontdekken dat we door een mysterieuze worden gestuurd Artemis, en om ons schip te repareren om te vertrekken van deze planeet waar we niet weten hoe we zijn gecrasht. De eerste paar uur spelen en de meeste missies vormen in wezen wat een is gigantische tutorial: bijna alles wordt goed uitgelegd tijdens de eerste fasen van het spel (en niet alleen de eerste), op deze manier wordt het gevoel van desoriëntatie dat voortvloeit uit de impact met een reeks oneindige menu's en submenu's sterk verminderd. Er zijn zoveel dingen te doen, te bouwen, te verzamelen, te onderzoeken en te ontdekken.

"Oordeel niet wat u niet verkeerd weet, maak van de gelegenheid gebruik om het te begrijpen."

We begrijpen hoe we verder moeten gaan tijdens het spel. De No Man's Sky-loop is snel duidelijk: met het lasergeweer moeten we een hele reeks elementen verzamelen die beide dienen om alle apparaten in ons bezit op te laden, of ze nu verbonden zijn met ons pak of een deel van het ruimteschip, of als ingrediënten voor de ontwikkeling van nieuwe tools en technologieën. Het is duidelijk dat velen van hen moeten worden verfijnd door een praktische raffinaderij die we altijd bij ons kunnen dragen. Als we eenmaal een goede hoeveelheid basisbronnen hebben verzameld, hebben we twee keuzes: blijf elk element van de planeet analyseren waar we zijn, actie die nanites, valuta die we kunnen inwisselen om te zoeken naar technologische verbeteringen die vervolgens in onze inventaris moeten worden gecreëerd of moeten worden achtergelaten, waarbij we het spoor van missies blijven volgen die onvermijdelijk leiden tot de ontdekking van Nexus.

In de titel is er ook een praktische fotomodus

Dit wordt weergegeven als een groot ruimtestation, dat op elk moment en op elke plaats in de ruimte kan worden opgeroepen en dat dient als een Hoofdhub van het spel wanneer accepteer multiplayer-missies, zoeken naar upgrades o werk samen met andere mensen gezien zijn functie als sociale hub. Op pc zijn de lobby's geschikt voor maximaal 32-spelers en zijn ook beide aanwezig systeem van uitwisselingen tussen spelers, zelfs indien beperkt, dat de mogelijkheid om samen missies onder ogen te zien. Je kunt je vrienden ook je cottage laten zien. Een van de belangrijkste kenmerken van No Man's Sky is in feite de mogelijkheid van bases bouwen met verschillende materialen. Kies gewoon welk deel je wilt plaatsen, of de vloer, het dak of de muren, en begin met het bouwen van ons huis. Plaats dan gewoon een mooie teleporter eruit, een generator die hem kracht geeft en dus het probleem van afstanden is ook opgelost: vanaf elk station of andere teleportatie kunnen we in een paar seconden terug naar ons huis gaan om ons beter te organiseren voor onze verkenningen. Maar dit is nog maar het begin. Later in het spel wordt een reeks missies ontgrendeld gekoppeld aan de basis waar je ook een kunt starten NPC's werven, om te worden geplaatst in de verschillende structuren die we bouwen en die steeds nieuwe te bouwen elementen en kamers blijven ontgrendelen.

Het is een hele klus om alles te onderzoeken wat door de game wordt voorgesteld

Dit versterkt nog meer het gevoel in een gigantisch pulserend ecosysteem van het leven te zijn, mede dankzij de toevoegingen en verbeteringen die door het No Man's Sky-team zijn aangebracht, zowel op het gebied van biomen als dieren die de verschillende planeten bewonen, allemaal procedureel gemaakt en waarvan het algoritme verder is verbeterd om meer diversiteit te geven. De mogelijkheid van is nu toegevoegd tem de dieren door de constructie van een voedingsprocessor, handig om ons voer te geven waarmee we het dier kunnen benaderen dat ons het meest interesseert. Of je kunt melkenom middelen te verkrijgen. En als je de plaats waar je je base hebt geïnstalleerd niet leuk vindt, kun je deze altijd veranderen zoals je wilt door middel van een oefening terraforming pistool waarmee het mogelijk is om zowel land te vernietigen als te creëren en hier kan de fantasie natuurlijk heel hoog vliegen. In aanwezigheid van water kun je er ook je eigen maken onderzeese basis of beperk u eenvoudig tot het creëren van een hele stad. Hier zeg ik het en hier ontken ik het: met de geboden mogelijkheden kan No Man's Sky gemakkelijk een nieuwe worden Minecraft en vul steeds meer met gekke gebouwen. Praat ook met deze gebouwen lang leven wat betreft deze titel is het niet gemakkelijk, aangezien de hoofdmissie in ongeveer dertig uur kan worden voltooid, maar de dingen die je kunt doen zijn eindeloos en het spel eindigt pas als je besluit. Als u dan ook de optie om te installeren mod, het beeld is compleet.

De afwijking, altijd binnen handbereik van het schip

Technisch gezien is de game behoorlijk solide: de grafische weergave is echt geweldig maar heeft toch wat vreemd klein probleem, presenteert vaak langzaam laden van texturen, The pop-up van objecten wordt verspild, de HDR is volledig kapot en er zijn hier en daar verschillende fouten verspreid die een vreemde indruk geven, zoals de aanwezigheid van niet-vertaalde woorden in het Italiaans of zelfs van secties waar de spelcode aanwezig is. Ik blijf ook grote problemen hebben met de gamepad. Sommige ingangen werken niet en ik moet direct op de toets op het toetsenbord drukken. Het is zelfs niet mogelijk om het te configureren of opnieuw toe te wijzen vanuit het spel: dit zijn problemen die je nogal vreemde, kleine fouten achterlaten die snel kunnen worden opgelost door patches maar er nog steeds zijn, als een teken van een spel waarvan de ontwikkeling nog steeds doorgaat en zal doorgaan voor wie weet wat. Maar als de ingeslagen weg dit blijft, kunnen er alleen maar verbeteringen zijn. helaas Ik kan je niet vertellen over de VR-component, geïntroduceerd met No Man's Sky Beyond, omdat ik nog steeds geen kijker heb.

Wat je achter ziet is het effect van HDR. Alles verbranden.

En mijn geest snelt naar een andere, veel recentere game die het lot van de Hello Games-titel lijkt te delen, met een groot verschil. Beide worden leeg geboren, zonder inhoud. De eerste is echter uit de as herrezen, die van Bioware ontvangt extreme unction. Ja, ik heb het over Hymne. En persoonlijk had ik het tegenovergestelde verwacht, gezien de historische achtergrond van Bioware, en zelfs het idee om ze te vergelijken met degenen die in eerste instantie alleen de zondebokken leken te zijn, raakte me niet eens. Hello Games, aan de andere kant, slaagde in iets wat een onmogelijke prestatie leek, gaf zelfs geen moment op en haalde een reeks upgrades beter dan de andere uit de hoed, die erin slaagde om No Man's Sky uiteindelijk te veranderen in een grote, enorme titel die het verdient om gespeeld te worden. Zoals gewoonlijk, al volgende link u kunt de afbeeldingengalerij vinden in 4K.

Opmerking - De game is uitgevoerd met de volgende configuratie:

  • Mobo: Gigabyte Z390 AORUS PRO 
  • CPU: Intel Core i7-9700K
  • Ram: 16GB DDR4 2133mhz Corsair Vengeance
  • Heatsink: Noctua nuh-d14
  • Voeding: EVGA 650GQ 80 + Gold
  • GPU: Gigabyte G1 2080 8gb
  • HDD: WD Blue 1TB
  • SSD: Samsung 256 GB