Konami werkt aan een nieuw consoleproject, vooralsnog niet aangekondigd, op basis van een 'welbekend"IP.

Maar, verrassing verrassing, dit is geen nieuw hoofdstuk in Metal Gear Solid, of zelfs Silent Hill. Masami Saso, de Europese president van Konami deze kleine vlo in het oor tijdens een interview met GameIndustry.biz, met een beschrijving van de plannen van het Japanse bedrijf voor de consolemarkt op wakker van succes had met mobiele titels, zoals Yu-Gi-Oh.

Je zou kunnen zeggen dat Konami zeker aan de zijlijn stond tijdens deze generatie consoles. De Japanse uitgever heeft inderdaad vrijgegeven heel weinig consolespellen de afgelopen jaren, vooral als je Metal Gear Solid V en zijn spin-offs, Super Bomberman R, een Yu-Gi-Oh-titel en de jaarlijkse afspraak met Pro Evolution Soccer meetelt. En de enorme economische resultaten die het bedrijf de afgelopen jaren heeft behaald, zijn juist afgeleid van mobiele titels en PES.

Konami

Konami is de consoles echter niet vergeten.

"Hoewel met de release van nieuwe platforms zijn we van mening dat AAA-spellen voor consoles de belangrijkste zijn. We extrapoleren ideeën en innovatieve technologieën binnen onze consolespellen en passen deze toe op andere apparaten, dus dat is duidelijk we blijven deelnemen aan onze consolespellen"Zei de Konami-directeur. "We zijn ook van plan om onze producten verder te diversifiëren. Naast de multi-platformtitels van PES en Yu-Gi-Oh zijn we van plan om in de nabije toekomst te werken aan projecten waarbij andere bekende wereldwijde IP's betrokken zijn."

Ten slotte gaf de Europese president de levensduur van het bedrijf aan als duidelijk bewijs van de adaptieve efficiëntie van de Japanse reus. Konami heeft dit jaar onlangs zijn vijftigste verjaardag gevierd.

'Het maakt deel uit van onze manier om als bedrijf nieuwe ideeën en IP's voor elke leeftijd te creëren. [...] SWe kunnen mobiele games van hoge kwaliteit bieden dankzij dezelfde technologie waarmee we games kunnen maken voor high-end consoles. Bovendien hebben we de kennis om de games te beheren dankzij onze ervaring met arcadetitels, pc- en browsergames.'