Velen zijn ervan overtuigd dat spelers van mobiele titels en spelers van pc's en consoles altijd verschillende mensen zijn. De reden ontgaat me, maar er is de overtuiging dat een hardcore speler automatisch entertainment op smartphones moet afsnijden, en bijgevolg moeten degenen die met hun mobiele telefoon spelen noodzakelijkerwijs alleen hit and run-titels waarderen. Zo is het niet. Pokémon Masters het is een uitstekend voorbeeld van een product waar iedereen van kan houden, omdat het gratis is om te spelen en eenvoudig te spelen, maar tegelijkertijd voldoende complex is om degenen die een grotere uitdaging willen intrigeren dan snoep uit te lijnen. En hij heeft de Pokémon, wat alleen al genoeg kan zijn om mij te plezieren.

Pokemon meesters review

De kracht van Pokémon Masters is ontegenzeggelijk de aanwezigheid van velen bekende coaches voor fans van de saga. Het zijn er bijna allemaal, en er zullen ongetwijfeld andere worden toegevoegd, gekoppeld aan hun meest iconische monsters, en het is een waar genoegen om ze een voor een te ontdekken. In feite hebben we in het spel geen directe controle over Pokémon, maar eenheid bestaande uit de trainer en zijn geliefde pocketmonster, in een structuur die doet denken aan een Pokémon-verovering. Het is bijzonder interessant, omdat het ons in staat stelt om facetten van de geschiedenis en persoonlijkheid van deze personages te ontdekken, die tot nu toe alleen als antagonisten of bondgenoten voor korte periodes zijn verschenen. Ik vind dat de verhalen over hoe ze hun vriend Pokémon vonden of hoe ze zo sterk werden geweldig zijn, en het zijn kleine details die me echt laten genieten van de ervaring. Uiteraard praat ik over gepassioneerd zijn over de saga: ik weet niet hoeveel een neofiet het verhaal van de daden van gymleider en super 4 kan waarderen. Maar sommige zijn zo mooi of grappig dat ik denk dat ze elk hart kunnen laten smelten.

Pokemon meesters review

De eenheden worden verkregen door het avontuur voort te zetten of door scouting, zoals in elk gacha-spel ter wereld. Ze bestaan ​​in verschillende zeldzaamheid en tot nu toe heb ik nog niet de kans gehad om ze bij 5-sterren te vinden, terwijl 3 en 4 binnen ieders bereik lijken te zijn, met misschien een beetje geluk. Om er een te zoeken, zijn 300 en 3000 edelstenen nodig om een ​​vangst van tien te krijgen, die daarom geen speciale korting biedt. De tevredenheid van de scouting in Pokémon Masters is enorm: de sensatie om te zien welk paar coach en Pokémon eruit springt, is 90% van het spel. Eenmaal verkregen, is het mogelijk om het niveau te verhogen, nieuwe bewegingen en vaardigheden aan te leren en zelfs het aantal sterren te vergroten, wat zowel het totale vermogen als het maximaal toegestane niveau zou moeten verhogen. Dit alles kost natuurlijk: we hebben specifieke hulpmiddelen nodig die we in het avontuur of in specifieke tests vinden, maar ze vereisen eigenlijk niet teveel tijd of moeite om te worden verkregen.

Onze tijd in Pokémon Masters is daarom verdeeld tussen de avonturenmodus, waarin we een eenvoudig maar aangenaam verhaal volgen, en de training die nodig is om ons team te versterken. Slijpen is duidelijk een fundamenteel onderdeel, maar het helpt veel om de automatische modus in gevechten te selecteren. De AI is echt slecht als je hem alleen laat spelen, maar het is nog steeds genoeg om eenvoudige gevechten te winnen om ons instrumenten te laten verzamelen. Zo geformuleerd lijkt het nogal repetitief, maar de realiteit van de titel biedt een vrij grote hoeveelheid inhoud voor het genre: er zijn ook unit-avonturen, waarmee we met onze bondgenoten kunnen praten en hun geheimen kunnen ontdekken, en ze zullen zeker worden toegevoegd verschillende evenementen, waarvan de eerste vandaag begint en is opgedragen aan niemand minder dan Blu. Na een bepaald niveau is zelfs een multiplayer-modus ontgrendeld, die ik nog niet moet kunnen testen, maar alles is gevuld.

De gevechten worden in realtime uitgevoerd, in teams van drie Pokémon tegelijk, wat essentieel is om zorgvuldig te selecteren. Veel van de tactiek bestaat uit het feitelijk sturen van een supereffectief type tegen dat van de tegenstander, waardoor dit voordeel wordt benut. Het is eigenlijk belangrijk om ook monsters mee te nemen die ons kunnen verbeteren: ten minste één ondersteuning per team is nodig voor complexere gevechten. Ten slotte is het belangrijk om de energie op tijd te kunnen laden om de krachtige te gebruiken Unimossa, wat het echte geheime wapen van de strijd is.

Pokemon meesters review

Praten over microtransacties het lijkt misschien het pijnlijke punt van het artikel, degene waarin Pokémon Masters me met plicht zullen verslaan, die FTP-gacha slecht is en geld opzuigt. Eigenlijk moet ik toegeven dat ik ze voorlopig vrij gematigd vind. Alleen edelstenen kunnen worden gekocht voor echt geld, a eerlijk gezegd enge prijzen en vrij onpraktisch, en alleen die betaald kunnen worden gebruikt voor bepaalde soorten scouting. Tegenwoordig, bijvoorbeeld, met behulp van door 3000 gekochte edelstenen, is ten minste één eenheid gegarandeerd bij 5-sterren op de gewilde 10, die per saldo en het plaatsen van de hand aan de portemonnee zeker geen koopje is en eerlijk gezegd vervelend. Maar de rest kan worden verkregen zonder een enkele euro uit te geven, e het spel heeft geen dagelijkse limiet naar de minuten van het spel of matchable gevechten. Kortom, het enige voordeel van uitgeven is om meer eenheden of op zijn minst betere Pokémon te krijgen, maar het lijkt mij geen voldoende reden om een ​​titel te demoniseren waarmee je de hele dag onbeperkt kunt spelen.

Dus ik zeg dit zonder aarzeling: Pokémon Masters wordt gepromoot. Het is te vroeg om te garanderen dat u dat niet zult doen ruïne, veelbelovende wonderen van wonderen alleen voor degenen die geld investeren, maar voor nu vind ik het een mooi tijdverdrijf. Ik weet zeker dat hij de steun krijgt die hij verdient, met de komst van steeds meer evenementen en steeds meer nieuwe eenheden om naar te zoeken, zijn vingers kruisen en vreemde verzoeningsrituelen uitvoeren om naar de 5-sterren te wijzen. Of tenminste, ik doe het, maar voorlopig heeft het niet zo goed gewerkt.