Ik had het al geraden in de loop van de eerste speeluren, maar nu kan ik de spreekwoordelijke steen van mijn schoen halen, Astral Chain is ongetwijfeld de beste titel ooit uitgebracht door de creatieve smederij van Platinum Games. De studie onder leiding van Hideki Kamiya is opnieuw de onbetwiste meester in de constructie van actiespellen die in staat zijn de basis van een genre te schudden, anders geblokkeerd in een aangeboren hypotropisme.

astrale kettingreview

De gameplay die is opgezet voor dit nieuwe intellectuele eigendom is in feite erg complex en gelaagd, voldoende gevarieerd om de speler bijna nooit te vervelen; en dit is vooral te danken aan de gemarkeerde rolcomponent die aanwezig is in de titel. Veel van de Astral Chain-spelervaring draait om de Legioenen, speciale demonische beesten verbonden en bestuurd op neuronaal niveau door een kleine elite van politieagenten. Er zijn vijf soorten: bijl, zwaard, boog, beest, machtig en worden verworven naarmate het avontuur vordert. Elk van hen bezit een unieke vaardighedenboom, met actieve of passieve vaardigheden en speciale aanvalstechnieken; deze laatste helpen je echter niet alleen bij het vechten, maar ook bij het onderzoeken en oplossen van verschillende milieu-enigma's.

Op elk moment op te roepen door op een van de backbones te drukken, de Legions ze hebben hun eigen levensbalk; dus houd het altijd in de gaten, want zodra het einde is bereikt, duurt het even voordat het weer kan worden opgeroepen. Ik zal je niet vertellen welke, maar er is een soort Legioen dat zelfs door de speler kan worden gedragen als een echt levend pantser in geval van nood.

astrale kettingreview

Doorgaand in de astrale keten vinden we twee soorten onderzoeken: die gemarkeerd met rood, zijn de belangrijkste waarmee je verder kunt gaan met het verhaal, en over het algemeen zijn ze het meest interessant om te spelen en beter gebouwd, dan zijn er die van blauwe kleur, die ze vertegenwoordigen de zwakste fasen van de hele game-ervaring, triviaal, eenvoudig van uitvoering en vaak beloond met nutteloze objecten. Eclectisch aangezien weinig andere titels Astral Chain kunnen zijn, verveelt het zich zelfs geen moment dankzij een slim gebouwd verhaal: hoewel het niet zonder enkele clichés typisch voor het Japanse verhaal is, blijft het toch van begin tot eind interessant. Het script bereikt natuurlijk nooit de pieken of de diepte van Neon Genesis Evangelion, maar slaagt er toch in om dieper en interessanter te zijn dan wat het ontwikkelingsteam deed in werken als Bayonetta O Viewtiful Joe.

Astral Chain vindt niet plaats in Central City, in feite zijn er verschillende invallen in de grootte van de chimeren: wees echter voorzichtig dat u niet teveel in deze wereld staat of het risico loopt op besmetting, en bijgevolg op het leven. Nog steeds over het onderwerp, de dimensionale wereld van je vijanden is aseptisch en kaal, samengesteld uit koude geometrische blokken die bijna constant fluctueren in gewichtloosheid. Aangezien dit een parallelle dimensie is aan de aardse dimensie, geloof ik dat er nog veel meer kan worden gedaan vanuit het oogpunt van de karakterisering ervan, die helaas nogal anoniem en banaal is, in vergelijking met het idee dat de speler in zijn geest bouwt door de toespraken te horen die de verschillende Spelpersonages doen er iets aan. Een andere schaduw van de productie, zo blijkt de soundtrack, die de actie op het scherm heel goed benadrukt, is meestal anoniem. Ook grafisch toont de titel enkele onzekerheden, vooral als deze wordt gespeeld in de draagbare modus, waar de framesnelheid minder stabiel is dan de gekoppelde modus, en met een beetje aliasing om de algemene netheid van het beeld te vervuilen.

astrale kettingreview

Astral Chain lijkt een beetje op Neon Genesis Evangelion: je houdt ervan vanwege de schoonheid van zijn verhalende universum, of je haat het voor alles wat het had kunnen zijn en dat het niet zo was. Als je besluit het een kans te geven, maak je dan klaar, want dat garandeer ik je je zult precies zoals de legioenen eindigen, dat wil zeggen met een astrale ketting om je vast te houden aan de console.