Vijf jaar zijn verstreken sinds Supermassive Games op de markt zijn geïntroduceerd "Tot het ochtendgloren", Een horror-videogame dat in staat is om groot succes te behalen op het gebied van visualisaties op het internet en in sociale media (vooral YouTube) en dat dankzij dit doel waarschijnlijk de interesse heeft gewekt van enkele grote uitgevers naar de studio Brit.

Bandai Namco liet de kans niet liggen en greep de kans om een ​​interessant project te maken: The Dark Pictures Anthology , een reeks titels, allemaal a horror thema, Waar legendes worden verteld geïnspireerd door echte gebeurtenissen.
De eerste aflevering, precies genoemd 'Man of Medan ", vertelt de verhalen van vijf jongens die de ontdekking van een angstaanjagend spookschip willen documenteren. Maar hoe is het onderzoek verlopen? Laten we het samen ontdekken, in de hoop dat je niet eerst bang wordt!

Een korte introductie neemt ons mee naar het midden van de Stille Oceaan, meer bepaald aan boord van een niet-gespecificeerd Amerikaans schip, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er wordt een mysterieuze lading op het schip vervoerd die door een storm onherstelbare schade aan de bemanning aan boord lijkt te hebben veroorzaakt. Na dit uitgangspunt, met een enorme tijdsprong, bevinden we ons vandaag. Man of Medan stelt ons vervolgens voor aan de vijf (spinloze) protagonisten van het werk, die zich op een tropisch eiland bevinden en van plan zijn er naar toe te gaan een echt unieke vakantie: zoek naar nog niet ontdekte wrakken. De groep wordt gevormd door een stereotiep jong en rijk stel Amerikaanse broers, Conrad e Julia, het vriendje van de laatste Alex, Brad of de onhandige en gereserveerde broer van Alex en de onverschrokken kapitein van de boot Fliss. Na een reeks ongelukkige gebeurtenissen, die plaatsvonden door enkele piraten, begint het complot een beslist gruwelijke wending te nemen, met de onverwachte aankomst van de jonge hoofdrolspelers in het drijvende wrak dat, zonder iets anders te onthullen, talloze valkuilen verbergt.

man van medan beoordeling

Een van de beste functies die zeker naar voren komen The Dark Pictures Anthology: Man of Medan,beschouwt het geweldige werk dat de ontwikkelaars hebben gedaan om te proberen op hun best te karakteriseren elk personage waarvan het lot, helaas, uitsluitend afhankelijk is van de handen en keuzes van de speler. Laat me het beter uitleggen: de titel brengt ons voortdurend in kritieke situaties, waarin we geroepen worden om beslissingen te nemen die roekeloos kunnen zijn, maar nuttig zijn voor het doel van het complot om het lot van elke hoofdrolspeler te veranderen. Interacties vinden plaats via een hybride mechanica die de keuze van dialogen combineert, gebruik gewoon de joystick om te kiezen wat u wilt zeggen / doen, om de kleine quick-time gebeurtenissen te overwinnen door een combinatie van toetsen in bepaalde situaties.

man van medan beoordeling
De keuzes zijn belangrijk voor de plot

Niet alle keuzes kunnen verkeerd zijn, maar dit hangt, zoals hierboven vermeld, vooral af van de geest van de speler. Je kunt cynisch zijn en misschien besluiten om selecties te maken die kunnen leiden tot de dood van sommige leden van de groep, of probeer helderder te zijn en probeer mensen te redden door de keuzes zorgvuldig af te wegen beschikbaar. In principe is het verhaal van Man of Medan gemakkelijk aan te passen, en daarom gebeurt wat we doen in realtime en heeft het uiteraard consequenties. Dit is ook een van zijn sterke punten, omdat het een grote factor voor opnieuw spelen aanmoedigt om erachter te komen wat er zou zijn gebeurd als een bepaalde actie niet was uitgevoerd.

Hoewel het verhaal goed gelaagd is, met de personages ook zeer goed gekarakteriseerd (dankzij het goede werk dat is verricht met de motion capture), vertoont de titel helaas ook enkele fouten die je niet mag missen. Als voor i dalingen in beeldsnelheden, die niet zoveel invloed hebben op de algehele ervaring, kunnen ook over het hoofd worden gezien, wat echt moeilijk te verdragen is hoe lang de titel lang meegaat. In slechts vier uur, zonder tijd te verspillen met het vinden en lezen van de verschillende aanwijzingen die niets te maken hebben met de plot, het is mogelijk om het werk van Supermassive Games te voltooien. Een ander pijnlijk punt betreft de niet erg indringende Italiaanse nasynchronisatie en soms behoorlijk irritant. Daarom raad ik je ten zeerste aan om de videogame met een hoofdtelefoon en in de originele taal te proberen.

man van medan beoordeling

Gelukkig introduceert de productie ook een interessant en zeer welkom nieuws: la lokale en online coöperatieve modus. Voordat de game wordt gestart, kan de titel van de jongens van Supermassive Games (voor minder onbevreesde harten) worden behandeld in het gezelschap van vrienden met een maximum van vijf mensen voor offline modus, "Serata al Cinema", en twee zitplaatsen voor online, "Storia Condivisa".

The Dark Pictures Anthology: Man of Medan, ondanks zijn slechte levensduur, is een titel die ik aan alle liefhebbers van het horrorgenre aanbeveel, ook dankzij de herspeelbaarheidsfactor die, zoals hierboven vermeld, veel te doen heeft. Ik herinner me ook dat Man of Medan het eerste hoofdstuk is van een bloemlezing van andere horror-titels die in de toekomst zullen verschijnen en dat onze avonden zeker beangstigend zal maken. Ondergetekende heeft twee runs nodig op PlayStation 4 om volledig te kunnen genieten van de visuele en verhalende ervaring van Man of Medan, en ik verzeker je dat ik me in beide gevallen nooit heb verveeld.