De aankondiging van Overwatch su Nintendo Switch het was zeker een van de beste momenten van Nintendo Direct in de afgelopen dagen, maar veel spelers die de game al op andere platforms bezitten, konden na de recente verklaringen van Blizzard.

Sebbene il cross-play tussen de verschillende platforms de functie van de platformoverschrijdende voortgang in plaats daarvan lijkt het steeds meer weg te gaan, gegeven dat zeker zal niet beschikbaar zijn bij de lancering van het spel.

In een recent interview heeft de hoofdproducent van Overwatch, Matthew Hawley, sprak over hoe de belangrijkste inspanning van het ontwikkelingsteam was om de game als eerste ter sprake te brengen Nintendo Switch, en dat "technische en zakelijke" problemen de implementatie van de veelgevraagde functie van zouden verhinderen reddingen importeren van andere platforms. Het blijft echter de vraag wat deze ernstige problemen zijn die het invoegen van de functie voorkomen, gezien het feit dat andere titels, zelfs gratis om te spelen als Paladins e Fortnite, implementeerde onmiddellijk de platformoverschrijdende progressie op de hybride van Nintendo.