de Speedrunner zijn spelers op zoek naar manieren om een ​​spel zo snel mogelijk te voltooien en The Legend of Zelda: Breath of the Wild is een titel waaraan deze categorie heel hard werkt.

In feite worden elke week nieuwe technieken getoond waarmee de spelers snel op de kaart kunnen bewegen en ook deze week hebben de speedrunners er een "uitgevonden".

De techniek van de week (ik voel me een beetje Boyakki wanneer hij de robot van de week in Yattaman aankondigt) heet "bomaanslag lancering"En maakt gebruik van de externe bommen die beschikbaar zijn voor Link om het letterlijk in de lucht te" lanceren "en in een mum van tijd lange afstanden af ​​te leggen, mede dankzij de hulp van de paraglider.

De eerste die deze techniek gebruikt (of in ieder geval de eerste die het publiekelijk liet zien) zou de twitter-gebruiker zijn Satougashi020

Het is duidelijk dat de techniek niet eenvoudig uit te voeren is omdat het een goede timing vereist en het ook mogelijk is om het een tweede keer in de lucht uit te voeren. De enige limiet blijft het leven en uithoudingsvermogen van Link.

In tegenstelling tot andere technieken die worden gebruikt op Breath of the Wild hiervoor zijn geen speciale glitches nodig en kan daarom door iedereen worden uitgevoerd, altijd na een specifieke training.