La bèta van Modern Warfare biedt veel meer inhoud dan alfa, waarvan we onthouden dat deze niet kan worden bijgewerkt. Voor beginners, de modus 2v2 vuurgevecht zal deel uitmaken van de bèta, samen met de meer traditionele 6v6-modi. Infinity Ward heeft bevestigd dat deze beschikbaar zullen zijn modus met een groter aantal spelers, maar we weten nog steeds niet zeker wat het betekent. 10v10, 20v20 en hoger kunnen aanwezig zijn. We hopen dat de 64- en 100-spelermodi ook aanwezig zijn.

De ontwikkelaar zei dat spelers kunnen verwachten verschillende gamekaarten, maar het exacte aantal en de namen van de kaarten moeten nog officieel worden onthuld. We weten echter dat kaarten en modi het hele weekend zullen worden toegevoegd.

Er zullen ook veel van de nieuwe mechanica en functies van Modern Warfare zijn, waaronder het Gunsmith-wapenaanpassingsprogramma, enkele kill-series, veldupgrades en extraatjes. Sommige kaarten bevatten ook nachtspel.

Call of Duty: Modern Warfare beta-cross-play

Aangezien de tweede bèta van Modern Warfare beschikbaar is op alle platforms, wordt cross-play ingeschakeld op pc, PlayStation 4 en Xbox One. Matchmaking wordt beslist op basis van de invoermethode. Dus als u met een controller speelt, ongeacht het platform, wordt u gekoppeld aan anderen die op hun beurt een controller gebruiken. Dit betekent ook dat spelers met muis en toetsenbord op de console worden gekoppeld aan pc-spelers die dezelfde besturingsmethode gebruiken.

Call of Duty: Modern Warfare is beschikbaar vanaf 25 in oktober op Xbox One, pc en PlayStation 4.