Naar de aankondiging van Nintendo Switch, een van de vele vragen van videogamers over de hele wereld was die met betrekking tot de verscheidenheid van de aangeboden stock. In de afgelopen jaren, vooral met de release van Nintendo Wiiheeft het Japanse bedrijf zich op de markt gevestigd als producent van familieconsoles. Het was daarom meer dan legitiem voor hardcore gamers om hun blik naar andere kusten te richten, op zoek naar wat hun consumentenprofiel op de best mogelijke manier zou kunnen bevredigen. Nintendo Switch, slaagt er in deze drie jaar van activiteit in de aandacht te trekken van diegenen die op zoek zijn naar uitdagende games, met complexe mechanica en diepgaande thema's. Een van de titels die aan deze lijst is toegevoegd en die de meest uiteenlopende smaakpapillen kan bevredigen, is zijn eigen titel Daemon X Machina.

Ontwikkeld door wonderbaar, Daemon X Machina is een third-person actie-shooter met veel structurele en rollenspelelementen van zijn voorgangers zoals Lot e Monster Hunter World. Na de impact van een stuk van de maan op aarde, rebelleerden veel kunstmatige intelligenties in de wereld tegen mensen en ontwikkelden zich tot een nieuwe levensvorm, genaamd Onsterfelijk. Zelfs sommige mensen hebben geleden onder de gevolgen van deze ramp en hebben unieke vaardigheden verworven die hen anders maken dan hun leeftijdsgenoten. Ze werden Outer genoemd en de meeste van hen besloten hun vaardigheden ten dienste te stellen van het menselijk ras. Gebruikmakend van de krachtige mechs, genaamd Arsenal, voert de Outer missies uit onder toezicht van Orbital, een neutraal bedrijf dat zich bezighoudt met het beheren van de verschillende taken die zijn toegewezen door de verschillende bedrijven die op aarde zijn achtergelaten. Deze missies omvatten de vernietiging van de onsterfelijken in een poging om te ontdekken hoe de nieuwe dreiging kan worden gestopt, maar het zijn ook missies die de ontwikkeling van de betrokken bedrijven helpen, en het is niet ongewoon dat twee bedrijven aan de Outer verschillende missies voorstellen die die van andere Outer kunnen belemmeren, dwingen hen om te botsen. Misschien al met al, want deze bedrijven staan ​​voor ieders welzijn.

Daemon X Machina beoordeling

Voordat je het spel start, Ik wil de schoonheid benadrukken van het muzikale thema dat aanwezig is in het eerste menu, tot het punt dat ik stopte om er helemaal naar te luisteren voordat ik aan de ervaring begon. Ik nodig jullie allemaal uit hetzelfde te doen, zelfs als je besluit het spel niet te kopen. Een groot applaus voor Junichi Nakatsuru en Rio Hamamoto, auteurs van de soundtrack, echt aangenaam en meeslepend in het grootste deel van de titel.
Het eerste wat je in Daemon X Machina moet doen, is je eigen Outer maken. Het scherm voor het maken van personages biedt meer dan genoeg tools om uw creativiteit te ventileren en een goed niveau van aanpassing te bereiken.
In een vorige preview, Ik had er al op gewezen hoe de game een presenteert verhalend systeem gebaseerd op enkele missies die het verhaal verder brengen, net als de reeds genoemde Lot e Monster Hunter World. Het is daarom gemakkelijk om de aanwezigheid van een centrale hub te verwachten, namelijk de Hangar. Hier kun je de voortgang van het spel controleren, items kopen en verkopen, het uiterlijk van je arsenaal veranderen en verbeteren, je lichaam kunstmatig veranderen om het nieuwe vaardigheden te geven en zelfs ijs eten, een monteur die overeenkomt met de maaltijden van Monster Hunter.

De game bevat een multiplayer-component, zeer beperkt in het geval van hoofdverhaalmissies: deze moeten worden aangepakt in het gezelschap van andere Outer-mensen die bij het verhaal horen, omdat ze verhalende implicaties met zich meebrengen. Deze buitenste maken deel uit van verschillende gilden, elk met zijn eigen kenmerken en doeleinden. Door hen te helpen, kunnen verschillende voordelen worden verkregen, zoals exclusieve wapens in de winkel en de potentiële samenwerking van hun leden tijdens gratis missies, dat wil zeggen degenen die niet direct betrekking hebben op de plot: op deze manier is het ook mogelijk voor degenen die offline spelen om waardevolle ondersteuning te krijgen. op het slagveld. De missies bieden als beloning voor credits die kunnen worden besteed aan het upgraden van je arsenaal.

Hoewel deze voortgangsstructuur snel in herhaling valt, proberen de missies zo gevarieerd mogelijk te zijn, zowel in de toegewezen taak als in de onvoorziene gebeurtenissen die zich voordoen.. We gaan uit van de eenvoudige eliminatie van vijandige AI, tot de bescherming van een toegewezen punt, de vernietiging van een vijandelijke constructie, de plaatsing van explosieven, de exploratie van nog onontgonnen gebieden en nog veel meer. Het onverwachte ligt altijd om de hoek en creëert een constante verwachting tijdens de missie, waardoor we altijd op onze hoede blijven. Of het nu gaat om de komst van een vijandige buitenste groep of de plotselinge verschijning van een kolossale onsterfelijke, men heeft nooit de zekerheid volledig veilig te zijn. De Outer die met ons communiceren, hebben enigszins stereotiepe persoonlijkheden, maar de meeste hebben een interessante achtergrond om ontdekt te worden tijdens briefingsvoorbereidingsbriefings en tijdens de uitvoering van de toegewezen taak.

Om deze missies aan te pakken, is een goede voorbereiding essentieel. Vijandelijke AI kan worden geëlimineerd met afstandswapens of meleewapens. De keuze is aan ons, afhankelijk van de speelstijl die ons het meest aanspreekt, maar in de beginfase duwt het spel meer naar een benadering op afstand. Omdat de gevechten erg hectisch zijn en de constante beweging van de speler vereisen, om wonderbaar hebben er goed aan gedacht een brandsysteem te exploiteren op basis van de koppeling van een doelwit. Zodra een vijand op het scherm is ingelijst, wordt deze vergrendeld en zal ons Arsenaal altijd op hem schieten, zelfs onderweg. Het verlies van oogcontact met de vijand betekent uiteraard het verlies van de koppeling, die opnieuw moet worden verkregen. Op deze manier heeft Arsenal de mogelijkheid om vijandelijke aanvallen te vermijden door de stuwraketten te exploiteren zonder het risico te lopen niet in staat te zijn adequaat te reageren op vijandig vuur. Maar pas op dat u de kracht van de boegschroeven niet uitput, anders zult u merken dat u niet in staat bent om te vliegen en gemakkelijk te bewegen voor een korte periode, terwijl u blootgesteld blijft aan vijandelijke aanvallen. Vuurwapens zijn er veel en variëren van geweren tot aanvalsgeweren, van jachtgeweren tot sluipschuttergeweren, voor een sluipende aanpak.

Wat de melee betreft, je kunt er concreet gebruik van maken in de helft van de Grade D-missies, en na een paar uur spelen. De meest elementaire zwaarden hebben slechts één aanval beschikbaar, maar de beste zwaarden kunnen verschillende combo's combineren en worden veel effectiever. Omdat Arsenal is uitgerust met twee volledig operationele handen, is er absoluut niets dat u tegenhoudt om een ​​vuurwapen in de rechterhand en een wapen voor melee in de linkerhand te houden, waardoor unieke sets worden gecreëerd die het mogelijk maken om het beste uit elke situatie te halen. De mogelijkheden zijn ontelbaar.

Daemon X Machina beoordeling

Sommige wapens kunnen worden verbeterd dankzij de accessoiregleuven, die het aanvalsvermogen, de vuursnelheid, het aantal munitie enzovoort verhogen. Aan de toename van deze statistieken draagt ​​ook ons ​​pantser bij, aanpasbaar in hoofd, buste, armen, benen en processor. Er zijn pantserplaten die helpen bij het vasthaken van snelheid, andere die de verdediging tegen bepaalde soorten wapens vergroten en andere die bewegingsvaardigheden verbeteren. De keuze is alleen aan u, e Ik kan je verzekeren dat als je een fan bent van cijfers en statistieken, deze game een aanpassingservaring biedt waar je echt niet jaloers op bent Monster Hunter.
Je kunt maximaal vier wapens dragen, één voor elke arm en twee voor reserve. Ik garandeer je dat je altijd uitgerust zult moeten zijn om elke mogelijkheid het hoofd te bieden, want jezelf vinden zonder kans op aanvallen betekent bijna altijd verslagen zijn. De slechtste situatie waarin ik me bevond, was op een hoofdmissie, wat eerst een eenvoudige patrouilleopdracht leek te zijn. Ik was vergeten een reserve-geweer uit te rusten en op een gegeven moment verscheen er een kolossale onsterfelijke, die de missie in een baasgevecht veranderde. Ik had geen munitie meer toen de baas minder dan een kwart van zijn leven miste en ik merkte dat ik niet kon aanvallen. De teamgenoten in de missies dienen vooral als ondersteuning, dus wacht tot ze de gigantische mech kunnen verslaan en hopen dat ze ondertussen ook zijn minions zullen vernietigen, waardoor munitie voor mijn wapen wordt voortgebracht, het was erg vervelend. Ik nodig u uit mijn fout niet te herhalen.

Daemon X Machina beoordeling

Deze leuke en hectische gevechten gaan gepaard met een grafische stijl die de voorkeur geeft aan verzadigde heldere kleuren, de explosies van de onsterfelijken benadrukken en een groot gevoel van vervulling geven. echter het spel kan het beste alleen in de dock-modus worden gewaardeerd: sop het grote scherm van een televisie Daemon X Machina het is echt leuk om te zien, zeker niets opvallends, maar de paar afnames in framerates zijn erg weinig, de gezichten van de personages zijn goed gedefinieerd, hoewel niet erg expressief en op de meest hectische momenten slaag je er altijd in om een ​​duidelijk idee te hebben van wat er gebeurt. In de draagbare modus lijkt het alsof je voor een ander spel staat. Tijdens de meest geagiteerde acties vertraagt ​​het spel merkbaar, Outer en Arsenal verliezen hun definitie en de grip van de uit elkaar geplaatste joycon staat geen nauwkeurige mech-controle toe, ook medeplichtigen van de complexe opdrachten die zich niet aanpassen aan draagbaar gebruik. Ik denk niet dat het onspeelbaar is, maar de ervaring is opvallend aangetast, dat is waarom Ik raad u ten zeerste aan om het elke keer te gebruiken als u de mogelijkheid hebt om een ​​scherm op het dock aan te sluiten. Een ander pijnlijk punt is de grootte van de kaarten waarin de missies plaatsvinden. De beschikbare ruimte is vrij beperkt, in de meeste gevallen beperkt tot rechthoeken die niet veel adem bieden, vooral in gevechten tegen de gigantische onsterfelijken. Er zijn weinig uitzonderingen, zelfs in die gevallen niets dat echt breed kan worden genoemd. Een echte schande, gezien hoe essentieel het is om gemakkelijk te bewegen om vijanden op de best mogelijke manier onder ogen te zien.

Daemon X Machina helaas genoot hij niet dezelfde media-aandacht als andere Nintendo-titels. Dat is het echter wel nog een andere game die de vele goede opties toont die beschikbaar zijn voor Nintendo Switch-gebruikers, een console die hoogwaardige games blijft verwelkomen om onder zijn dak te spelen. We staan ​​niet voor een meesterwerk, let wel, maar Daemon X Machina het is zeker een geldige titel, in staat om verschillende soorten spelers tevreden te stellen. Of je nu een shooter-fan bent, een actiefan, een mech-fan, een spel met een groot aanpassingsonderdeel dat van invloed is op cijfers en statistieken of je op zoek bent naar een frisse online ervaring, Daemon X Machina biedt een werkelijk unieke ervaring in zijn soort, die misschien iets voor u is. Dus maak je klaar om op je arsenaal te stappen en te redden wat er van de mensheid over is.