On-demand services zoals ritten en bezorging van restaurants vormen in het algemeen de snelstgroeiende aankoopcategorie

BROOKFIELD, Wis .– (BUSINESS WIRE) -#commerce-Fiserv, Inc. (NASDAQ: FISV), toonaangevende wereldwijde leverancier van technologische oplossingen voor betalingen en financiële diensten,De wereldwijde opkomst van digitale goederen en diensten, ”Daaruit bleek dat bijna driekwart (74%) van online aankopen voor digitale goederen en diensten.

De studie, oorspronkelijk in opdracht van First Data, nu Fiserv, evalueert de digitale goederen- en dienstenmarkt en hoe tarieven te kopen per regio en demografische groep, en ondervraagt ​​meer dan 6,000-consumenten in 15-landen en vier verschillende leeftijdsgroepen - Linksters (18-23) , Socializers (24-34), MTV Generation (34-54) en Maturisten (55 +). Binnen het onderzoek worden digitale goederen en diensten gedefinieerd als diensten op aanvraag, digitale abonnementen, digitale media, computersoftware en mobiele apps.

"Nandan Sheth, hoofd van Global Digital Commerce, Fiserv, zei:" De opkomst van digitale goederen en diensten biedt bedrijven volop kansen om te groeien en de klantentrouw te verbeteren. " "Dit is een naadloos, 24-uurs, multi-channel betalingssysteem."

On-demand services, waaronder ritten, bezorging van restaurants, zakelijke services en thuisdeling, zijn de snelst groeiende aankoopcategorie van alle leeftijdsgroepen. De gemiddelde consument heeft 31 12 maanden gemaakt en 71% van de consumenten die dit jaar on-demand serviceaankopen hebben gedaan, besteedde aan hetzelfde jaar.

57% van de consumenten stopt met winkelen bij een online handelaar of annuleert een digitale service volledig na een negatieve koopervaring.

"Terwijl bedrijven hun digitale aanpak uitbreiden om een ​​echte omni-channelstrategie te vertegenwoordigen, blijft consumentenervaring van het grootste belang", aldus Sheth.

ridesharing

Delen is de meest gekochte service op aanvraag, hoewel met een grote mate van variatie per land. Maleisië leidde het gemiddelde aantal keren dat consumenten (13.17) de afgelopen 12-maanden waren, terwijl Noord-Amerika zes (5.98) benaderde. Ridesharing wordt meestal gebruikt door Socializers (11.8 keer per jaar), die bijna twee keer zo vaak als Linksters (7.3) en de MTV Generation (6.4) en meer dan drie keer zo vaak als Maturists (3.6) gebruiken.

Restaurant bezorging

De bezorging van restaurants is de tweede meest populaire service, en ondanks de groeiende convergentie Brazilië leidde in alle landen het gemiddelde aantal keren dat consumenten de bezorging van restaurants in de afgelopen maanden (10.2) gebruikten, terwijl Maleisië op de zesde plaats (12) stond en Noord-Amerika op de tiende plaats (8.26). De MTV-generatie gebruikte de bezorgservice van restaurants, vaker dan ritten in het voorgaande jaar, en het omgekeerde geldt voor Linksters.

Digitale media-abonnementen

In alle leeftijdsgroepen hebben consumenten gemiddeld bijna twee (1.96) digitale media-abonnementen, waarbij videostreaming in het algemeen het populairste type gemiddelde abonnement is - 47% van de consumenten meldde wereldwijd dat ze ten minste één abonnement voor videostreaming hebben. Noord-Amerika, Scandinavië en Australië hebben het hoogste gemiddelde aantal videostreamabonnementen per persoon, terwijl India, de Filippijnen en Polen het minste hebben. Muziek is het populairste abonnement op digitale media bij consumenten, aangezien 34% van de consumenten zich abonneert op muziekstreamingdiensten. Brazilië, Argentinië en Mexico zijn de top drie van landen voor het downloaden en streamen van muziek.

Gaming

Hoewel de gamecategorie, waaronder de aanschaf van mobiele, console- en computergebaseerde games en in-game content, traditioneel jong is en blijft scheren, is het nog steeds een bloeiende markt onder alle leeftijdsgroepen. Dit is te danken aan nieuwe ontwikkelingen in mobiele, streaming-, betalings- en kunstmatige intelligentie (AI) -technologieën.

In de afgelopen 12-maanden leidde Socializing bij gaming-aankopen, waarbij 51% een aankoop had gedaan, waarbij Linksters op de tweede plaats kwam (45%), gevolgd door de MTV-generatie (36%) en Maturists (13%). Regionaal gezien deden consumenten in Argentinië, Duitsland en Brazilië de meeste gaming-aankopen in de afgelopen 12-maanden, terwijl consumenten in Polen, Scandinavië en het VK het minst vaak kochten.

Andere feiten: in één oogopslag

  • Socializers staan ​​op nummer één als het gaat om de aankoop van digitale goederen, waarbij 57% het afgelopen jaar een aankoop heeft gedaan, gevolgd door Linksters bij 49%. Socializers zijn belangrijke kopers van diensten voor thuisdeling en zakelijke verhuur, en aan alles gerelateerde gaming-dingen.
  • Gemeenschappelijke betaalmethoden voor Linksters inclusief debetkaarten (46%) en online / mobiel betalen (45%); Linksters gebruiken ook het meeste geld. De gebruikelijke betaalmethoden van socializers zijn onder meer: ​​online / mobiel betalen (58%), betaalpassen (53%) en creditcards (46%).
  • MTV Generation is de snelst groeiende demografie in India, Mexico en Argentinië. De snelstgroeiende aankoopcategorie van de MTV-generatie is on-demand en de meest gekochte niet-fysieke goederen omvatten online gaming, online nieuws- en tijdschriftabonnementen, bezorgdiensten voor maaltijden of boodschappen, betaalde podcasts, abonnementen en abonnementen voor muziek- of videostreaming.
  • Maturisten zijn misschien wel de minst frequente kopers van digitale goederen in het algemeen, maar zij zijn de meest frequente kopers in landelijke en stedelijke gebieden, vooral in India (39%) en Polen (41%). 77% zei dat ze belangrijk of heel belangrijk waren. Ondanks deze beveiligingsproblemen slaan ze hun betalingsgegevens het meest op online.

Methodologie

In mei 2019 gaf First Data, nu Fiserv, Forrester Consulting de opdracht om de niet-fysieke / digitale goederen- en dienstenmarkt te evalueren en hoe aankooptarieven verschillen per regio en demografisch. Forrester heeft een online enquête gehouden onder 6,115 online volwassenen van 18 + om dit onderwerp te verkennen. In deze studie keek Forrester naar online segmenten uit 12-landen / regio's: Australië, Argentinië, Brazilië, India, Mexico, Maleisië, Noord-Amerika (VS en Canada), de Filippijnen, Scandinavië (Denemarken, Noorwegen en Zweden), en de Verenigd Koninkrijk. De organisatie onderzocht ook vier verschillende leeftijdsgroepen: Linksters (leeftijd 18 tot 23), Socializers (leeftijd 24 tot 37), MTV-generatie (leeftijd 38 tot 53) en maturisten (leeftijd 54 +).

Aanvullende informatiebronnen

De wereldwijde opkomst van digitale goederen en diensten (witboek) - https://fisv.co/2m2cT18

Over Fiserv

Fiserv, Inc. (NASDAQ: FISV) streeft ernaar geld en informatie te verplaatsen op een manier die de wereld beweegt. Als wereldleider op het gebied van betalingen en financiële technologie helpt het bedrijf klanten om de beste resultaten te behalen door zich in te zetten voor innovatie en uitmuntendheid op het gebied van onder meer rekeningverwerking en digitale bankoplossingen; kaartuitgever verwerking en netwerkdiensten; betalingen; e-commerce; handelaar verwerven en verwerken; en de Clover ™ cloudgebaseerde point-of-sale-oplossing. Fiserv is lid van de S&P 500® Index en het FORTUNE®500 en is een van de meest bewonderde bedrijven ter wereld van FORTUNE Magazine®. Ga naar fiserv.com en volg op sociale media voor meer informatie en het laatste bedrijfsnieuws.

FISV-G

Contacten

Media relaties:
Chase Wallace
Directeur Communicatie
Fiserv, Inc.
+ 1 404-890-2132
chase.wallace@fiserv.com

Extra contactpersoon:
Ann Cave
Directeur externe communicatie
Fiserv, Inc.
+ 1 678-325-9435
ann.cave@fiserv.com

Bron BEDRIJFSDRAAD