September voor gamers is synoniem met cijfers, vooral met betrekking tot sporttitels. Het is geen toeval dat Konami deze periode koos om het op de markt te brengen eFootball PES 2020, een jaarlijks videospel gewijd aan voetbal.

Als PES tot een paar jaar geleden synoniem was met videogamevoetbal, valt niet te ontkennen dat de afgelopen jaren de Japanse sporttitel een kleine blokkade heeft ondervonden vanwege de concurrentie, ook vanwege enkele keuzes die niet bijzonder worden gewaardeerd door het publiek van spelers . Dit jaar echter Konami heeft besloten de aanpak radicaal te veranderen: presenteert ons een videogame die veel knippert bij een aanzienlijk marktaandeel: of de zijkant van de concurrerende spelers en eSports. Dan komt eFootball PES 2020, het nieuwe (en langverwachte) hoofdstuk van de voetbalsaga. In onze review heb ik de klassieke "Master League" -modus getest, bestudeerd welke mechanica zijn geïmplementeerd en welke nieuwe functies ons te wachten staan.

Zoals hierboven vermeld, beginnen we onze beoordeling met de focus op 'Hoofdklasse"Het kampioenschap het meest geliefd bij degenen die deze populaire videogamesaga volgen. De eerste impact is indrukwekkend: we worden verwelkomd door een menu waarmee we een van de belangrijkste voetbalpersoonlijkheden kunnen selecteren (Diego Armando Maradona, Ruud Gullit, Zico zijn slechts enkele voorbeelden beschikbaar voor) zich voordoen als een beginnende coach die in een prestigieuze club is aangenomen. Deze keuze is heel bijzonder, omdat het, in tegenstelling tot de modus "het wordt een mythe", ons niet toestaat om een ​​avatar aan te passen, maar ons eerder de mogelijkheid geeft om het spel te starten met reeds ingestelde activa, maar die zeer goed worden behandeld.

PES beoordeling
De details die worden gebruikt om de gezichten van de coaches te maken, zijn indrukwekkend.

De ondergetekende die u schrijft, is een fan van AS Roma en daarom, na wat tijd te hebben verloren bij het selecteren van wie voor mijn prestigieuze team kon zorgen, besloot ik een van deze coaches in dienst te nemen en begon mijn avontuur met PES 2020.

Tijdens het voetbalseizoen plaatst de sporttitel ons voor de cutscene, in sommige situaties in waarheid behoorlijk ongelegen maar leuk om te zien, waarin onze nieuwe coach zich omringd door een "jungle" van journalisten in de perskamer, klaar om hem veel nieuwsgierigheid naar het huidige seizoen te vragen. Een van de geïntroduceerde innovaties, zelfs als het in werkelijkheid niets oplevert voor de doeleinden van de gameplot, is hetgelegenheid om de vragen van de aanwezigen te kunnen beantwoorden en eventueel motiverende antwoorden te kiezen voor het team dat wordt beheerd, selecteren een van de drie beschikbare antwoorden. Een functie die, op het eerste gezicht nutteloos lijkt, de speler nog steeds helpt om zich meer te identificeren in de rol van coach.

In aanvulling op het deel van de voetbaluitdagingen, in de "Master League" -modus de speler / coach moet een reeks evenementen beheren die verband houden met het team waarvan het deel uitmaakt: een voorbeeld is te vinden in transfermarkt, een zeer delicate fase beide op inkomende uitgaven dan die uitgaand. Zodra een speler is geselecteerd, moet hij bijvoorbeeld beslissen welk contract hij wil voorstellen om hem te kunnen ondertekenen, in de hoop dat de betreffende club geïnteresseerd is in wat wordt gepresenteerd en rekening houdend met de accounts van het betrokken team. Gelukkig is de logaritme die de transfermarkt beheert verbeterd en is het ons niet overkomen om de absurditeit van de markt te zien, het kaliber van een club als Lazio die spelers als Lionel Messi kan kopen (zelfs als ze willen ...).

PES beoordeling
Een spelbotsing

Naast de Master League biedt eFootball PES 2020 ons ook een andere interessante manier: het is de "Word een mythe". In deze sessie de game stelt ons in staat om, met een speciaal en zeer gedetailleerd aanpassingsmenu, een voetballer te creëren en hem in een club te laten groeien om zijn droom te verwezenlijken: een nieuwe kampioen worden van deze prachtige sport. De keuze en de wil om dit te doen, is echter aan de constantheid van de speler, die elke week zijn kwaliteiten op het veld moet aantonen om zichzelf een mogelijke startpositie te garanderen.

Een voordeel, maar tegelijkertijd ook een gebrek, van de titel betreft officiële licenties beschikbaar in de game: dit jaar hebben we op PES enkele van de reuzen van het wereldvoetbal, zoals de Bayern Monaco, Juventus, Manchester United en Arsenal en bevatten de rechten van de hele Serie A. Helaas bevestigt dit feit echter ook een van de ergste problemen van het voetbal: in de beste competities hebben veel andere beroemde teams, zoals Real Madrid of Atletico Madrid, fictieve namen en logo's vanwege hun rechten om image.

PES beoordeling
Manchester United is een van de teams die zijn overeengekomen met eFootball PES 2020.

Over de gameplay gesproken, dit hoofdstuk verschilt niet veel van de vorige, maar bevat enkele kleine, maar consistente innovaties die het spelbeeld vloeiender en uitermate plezierig kunnen maken. Laten we eerst praten over de finesse dribling: een functie waarmee de speler voordeel kan halen uit de specifieke nummers in de aanval, waarmee hij de tegenstanders waarmee we worden geconfronteerd zowel in aanval als verdediging duidelijk kan druppelen. Andere belangrijke factoren zijn inspireren (al gespot in het vorige hoofdstuk) speciaal gemaakt voor dat soort bekende spelers, zoals de verschillende Messi, Ronaldo, Pogba, en die zowel de gezichten als de bewegingen en exploits in het veld perfect repliceert. Ook opmerkelijk is het First Touch Impact, een functie die de bewegingen en passages van de fysica van het spel realistischer maakt.

Maar PES 2020 is niet beperkt tot alleen de hier beschreven methoden: binnen het spel is het natuurlijk ook aanwezig een belangrijke functie die online multiplayer omvat. In onze test speelden we ongeveer dertig wedstrijden allebei wat betreft de 1 versus 1 dan voor de MyClub. Om dit te kunnen doen, is natuurlijk een goede internetverbinding vereist en gelukkig heb ik tijdens mijn test geen problemen ondervonden tijdens de wedstrijden. De indruk was dat het ontwikkelingsteam de voorkeur gaf aan een meer realistische aanpak op basis van wat er op het speelveld gebeurt, waardoor de ervaring minder frustrerend is dan gericht op eventuele functies die worden toegevoegd. MijnClub is de enige modaliteit die daadwerkelijk is gewijzigd en dit jaar bevat een zeer belangrijke exclusief: het is UEFA EURO 2020, een update die het komende jaar binnenkort (maar gratis) aankomt. Onder de beschikbare spelers, naast de nationale, is het ook mogelijk om enkele legendes van deze sport van het kaliber van Iniesta o Ronaldinho.
Een belangrijke manier is de speeldag binnen MyClub. In dit geval hebben de spelers de mogelijkheid om een ​​van de belangrijkste internationale wedstrijden van het moment te spelen door een van de teams te kiezen met als doel meer Event Points te behalen in het gezelschap van de andere spelers die hetzelfde team hebben geselecteerd. Aan het einde van elk evenement krijgt het team met een hoge score uiteraard toegang tot de grote finale. De finale wordt getest door diegenen die een goede score hebben behaald met de Event Points en beter hebben gespeeld tijdens hun run, maar in elk geval (of het nu een overwinning of een nederlaag is) neigt de titel nog steeds om alle spelers te belonen, maar voor wie natuurlijk , zal de uitdagingen winnen.

Ons positief onder de indruk hebben is het laatste, de fysica: goed gestructureerd en consistent met wat er in het veld gebeurt. Het werk van de ontwikkelaars met betrekking tot dekunstmatige intelligentie van de spelers, die op het veld tijdens de wedstrijden agressief blijken te zijn, waardoor een voldoende niveau van uitdaging wordt gegarandeerd, zelfs voor de meest ervaren spelers. Ik wil ook een positieve mening uitspreken voor de keuze om de voortgang van de keepers te verbeteren, die zich onbevreesd in hun deuren laten zien, maar toch klaar zijn om de bal te stelen in het geval van één-op-één acties, zelfs als minder moedig in het geval van schiet op afstand of bij elke snelle actie.

PES beoordeling
Messi en zijn magie in het veld

Maar de positieve opmerkingen over deze PSE eindigen daar niet: hoewel Konami als secundair element veel aandacht heeft besteed aan realisme, niet alleen om de gezichten van de spelers (tenminste de meest bekende) nauwkeurig te creëren, maar ook om een ​​aantal van de beroemdste stadions getrouw te recreëren en gevreesd voor Europa. Tijdens de wedstrijden lijkt het echt een voetbalwedstrijd te zijn, vooral dankzij het uitstekende optimalisatiewerk dat is gedaan om deze omgevingen te recreëren. de Camp Nou, L 'Allianz Stadium (beter bekend als ex "Juventus Stadium") Of deOld Trafford van Manchester ben ik alleen enkele van de historische velden in dit hoofdstuk van de serie, getrouw weergegeven in elk detail.

PES beoordeling
Het meesterlijke Old Trafford, stadion waar de "The Red Devils" beter bekend als "Manchester United" thuiswedstrijden spelen.

In onze test van PES 2020 vonden we geen problemen met frames, afleveringen en de acties, zoals eerder vermeld, waren altijd vloeiend. Dus eFootball PES 2020 bevestigt een uitstekend hoofdstuk van de serie dankzij het geweldige werk dat is verricht met de licenties en de geïntroduceerde innovaties. Bovendien is de informatie vanaf vandaag beschikbaar gesteld bijgewerkte rozen van alle teams, en daarom zullen de calciofiele fans brood vinden voor hun tanden. Het enige pijnlijke punt betreft het bekende probleem van het ontbreken van logo's en officiële shirts van sommige clubs, maar in termen van gameplay garandeer ik dat het spel de kaars waard is.