De 3 maart 2020 komt eraan eindelijk de langverwachte Final Fantasy VII remake en tot voor kort hadden we er weinig informatie over. De juiste gelegenheid om het spel te laten zien was zeker de Tokio spelshow e square Enix heeft de verwachtingen niet teleurgesteld.

Tijdens het evenement werden er in feite meerdere getoond video- die enkele functies van de gameplay hebben getoond of bevestigd, zoals de ATB-balk en dagvaarden, twee van de meest geliefde functies van fans.

Dat is echter niet alles: Square Enix heeft ook aangekondigd dat Final Fantasy VII Remake gespeeld kan worden in "action mode", of hoe de laatste hoofdstukken van de serie ons gewend zijn geraakt, of in "klassieke modus". In dit tweede geval zijn de basisaanvallen automatisch en blijven spelers de hele tijd over om een ​​strategie te implementeren en speciale aanvallen te kiezen, net zoals het was een oude RPG.

Zeker een uitstekende keuze, die zowel de oude fans van de serie die niet houden van de gameplay-actie die de saga heeft ondernomen, zal verrukken, als degenen die actie verkiezen boven redeneren.