Vroeg of laat iemand moest vragen. Keanu Reeves vermaakte ons met de zijne enthousiasme voor Cyberpunk 2077, waarin het karakter van Johnny Silverhand zijn gelijkenis zal aannemen. In het licht van de vele aanpassingsmogelijkheden van het personage in Cyberpunk, naast de nadruk op speler vrijheid om de meest uiteenlopende keuzes te maken, vroegen velen zich af of Keanu Reeves onder de opties voor de romance in de titel van CD Projekt Red.

De vraag werd gesteld aan Max Pears, level designer di Cyberpunk 2077In de loop van interview met Videogame Chronicles. Pears bevestigde dat Keanu Reeves "een cruciale rol in het spel" zal spelen, maar zei dat hij het niet als een van de opties voor een romantische relatie. De afwezigheid van een categorische weigering laat misschien een sprankje hoop achter, ook al moet dit in gedachten worden gehouden achtergrondverhaal van het personage in kwestie: Silverhand is een rockstar sterfte lang voor de gebeurtenissen van het spel, en om te communiceren met de speler zal een soort van "digitale geest" zijn, volgens de woorden van CD Projekt Red. Niet bepaald het meest comfortabele uitgangspunt voor een relatie, zelfs als we zeker weten dat dit op geen enkele manier de meest fervente fans zal stoppen.

Cyberpunk 2077 zal worden uitgebracht op April 16 2020 op pc, PlayStation 4 en Xbox One.