De vrijlating van Death Stranding op PS4 is gepland voor8 november. Ondertussen vertelde Hideo Kojima zijn verhaal over enkele thema's van het spel en zijn persoonlijke projecten. Volgens de woorden van de Japanse ontwerper, "Death Stranding markeert het begin van een nieuw genre", Die de auteur heeft gedefinieerd"Strandspellen."En om deze reden zullen, volgens Kojima, om het potentieel dat dit nieuwe genre van games kan bieden, beter te verkennen, nieuwe projecten van Death Stranding nodig zijn.

Kojima zei met GameSpot dat deze titel alleen misschien niet genoeg is om aan te geven Strandspellen de duurzaamheid die hij voor hen op de markt zou willen hebben. Dit komt omdat de concepten en de spelideeën een onontgonnen terrein voor hem zijn, evenals voor de gebruikers die de titel zullen benaderen.

Wat in Death Stranding werd bereikt, zou daarom slechts de basis zijn van iets breder, dat Kojima zelf in de loop van de tijd zou willen verfijnen en perfectioneren. Dat zou kunnen impliceren vervolg voor Death Stranding.

"Ik weet het niet zeker", Verklaarde hij over de mogelijkheid dat zijn laatste poging een echte serie zou worden. "Het moeilijkste deel, wanneer je iets nieuws maakt, is dat je een vervolg moet maken, en dan mogelijk een derde hoofdstuk, anders zal je creatie zich niet als een echt genre kunnen vestigen."

Death Stranding

"Wanneer deze game uitkomt, zijn er veel voor- en nadelen, maar ik denk dat het beter is als je doorgaat met het maken van een vervolg", Vervolgde Kojima. En terwijl hij de noodzaak bevestigde om delen van Death Stranding - of een mogelijke follow-up - te herzien, beweerde de auteur vervolgens ook aan andere projecten te werken.

"Ja, waarschijnlijk is een 1.5-versie van Death Stranding of een tweede hoofdstuk nodig, zodat het in de fans als een echt genre blijft staan. Er zijn echter veel projecten in brand, zoals tv-series en dergelijke. Ik heb echt veel te doen. '

Alles is echter nog niet definitief beslist. "Ik kan niets met zekerheid zeggen, omdat ik fysiek alleen maar een persoon ben en er zijn echt veel projecten waarbij ik betrokken ben. Het kan echt heel moeilijk zijn om veel dingen allemaal tegelijk te beheren.

Kojima heeft zich trouwens nooit verstopt voor zijn eigen spel niet volledig begrepen, omdat de gameplay en de functies ervan iets nieuws zijn. Hij zei echter dat Death Stranding in wezen is geïnspireerd door het Japanse concept van 'Omoiyari", Wat kan worden begrepen als "Mededogen voor anderen."

Death Stranding was enorm aanwezig op de Tokyo Game Show 2019, waarin Kojima verschillende keren op het podium verscheen om verschillende aspecten van de game te laten zien. Een daarvan is de kerngame van Death Stranding en de werking van het veilige huis.