Zes jaar na zijn debuut op PlayStation 3, Bandai Namco besluit te rapporteren aan de huidige generatie consoles Ni No Kuni: The Threat of the Cinerea Witch. Het werk van Studio Ghibli e Level-5 zal het gepolijst zijn zoals het hoort, of vertegenwoordigt deze remaster het gebruikelijke "huiswerk goed gedaan"? Laten we het samen ontdekken in onze recensie. Grafisch is het remasterwerk opmerkelijk. Op de standaard PlayStation 4 bereikt de game 1080p en 60 frames per seconde, terwijl je op de PlayStation 4 Pro kunt kiezen tussen configuraties van 4K-30 FPS en 1440p-60 FPS. Kortom, voor zover het de puur esthetische impact betreft, is het "restauratiewerk" van de ontwikkelaars werkelijk uitstekend en vrij van bramen.

Cinerea Heks

Hoewel er een aantal jaren zijn verstreken sinds de release, is de gameplay van dit interactieve sprookje niet zo erg verouderd als je zou verwachten. Het vechtsysteem is gebaseerd op een real-time structuur, met een pauze die optreedt wanneer je de uit te voeren actie moet selecteren. Zoals elk zichzelf respecterend Japans rollenspel, duurt het ongeveer tien uur voordat de gameplay al zijn "bases" aan de speler onthult. Zodra je een team van drie personages hebt, komen de familiars in het spel om wat dikte te geven aan een anders nogal klassiek vechtsysteem. Direct een richtsnoer nemen uit de franchise van Pokémon in feite heeft het ontwikkelingsteam er goed aan gedacht om in het spel van grappige als bizarre kleine wezens in te voegen die de speler tijdens het avontuur kan en moet vangen. Ten eerste omdat elke bekende kan worden gebruikt in de strijd (een beetje zoals het gebeurde voor de evocaties in de saga van Kingdom Hearts om elkaar te begrijpen), en ten tweede, omdat het zonder deze laatste niet de overhand heeft over iemands vijanden.

Cinerea Heks

Elk wezen heeft specifieke vaardigheden die variëren afhankelijk van zijn ras, dus let goed op welk monster op het slagveld wordt ingezet, maar vergeet vooral niet om het te voeden, anders zal het niet groeien en niet evolueren. Over dit laatste kan elke bekende evolueren naar een intermediaire soort en naar twee unieke laatste evoluties. Elke evolutie zal de affiniteiten van een schepsel, gekoppeld aan zijn teken en elementen, wijzigen. De borden werken met een "papier-schaar-steen" -systeem, waardoor sommige rassen een bepaald voordeel hebben ten opzichte van anderen, terwijl de elementen op een vrij traditionele manier werken, dus het percentage schade neemt toe of is beperkt, afhankelijk van het type vijand dat je jezelf vooraan bevindt. De levenspunten en de manabalk regenereren ook niet automatisch, dus elke keer moet je op zoek gaan naar een zeldzaam spaarpunt, waar je je voortgang kunt opslaan en ondertussen de verloren energie kunt terugkrijgen; Als alternatief moet u een aantal specifieke items gebruiken die u uit de speciale winkels kunt halen.

Cinerea Heks

Het verhaal verteld door Level-5 en Studio Ghibli in Ni No Kuni: The Curse of the Cinerea Witch, blijft een van de mooiste in de J-RPG-scene. Tragisch en episch tegelijkertijd, is het epische verhaal van Oliver een van die zeker de moeite waard is om uit de eerste hand te ervaren. De historische tekortkomingen van het spel zijn helaas nog steeds aanwezig, zoals bijvoorbeeld een kunstmatige intelligentie van de geallieerden die niet altijd aan de situatie voldoen en vrij repetitieve secundaire missies. Dit zijn echter details die de algehele ervaring van het spel niet bederven. Uiteindelijk, als je het nog nooit hebt gespeeld, ren je om te herstellen wat tot op heden een van de beste exponenten is van een genre dat nooit in een uitstekende vorm lijkt te zijn.