Zes jaar na zijn debuut op PlayStation 3, Bandai Namco besluit te rapporteren aan de huidige generatie consoles Ni No Kuni: The Threat of the Cinerea Witch. Het werk van Studio Ghibli e Level-5 zal het zijn gepolijst zoals het zou moeten zijn, of is deze remaster het gebruikelijke "goed uitgevoerde huiswerk"? Laten we het samen ontdekken in onze review. Grafisch gezien is het remasterende werk opmerkelijk. Op standaard PlayStation 4 bereikt de game 1080p- en 60-frames per seconde, terwijl je op PlayStation 4 Pro kunt kiezen tussen 4K-30 FPS- en 1440p-60 FPS-configuraties. Kortom, wat de puur esthetische impact betreft, is het "herstel" -werk van de ontwikkelaars echt uitstekend en vrij van vlekken.

Cinerea Heks

Hoewel er verschillende jaren zijn verstreken sinds de release, is de gameplay van dit interactieve sprookje niet zo slecht verouderd als verwacht. Het vechtsysteem is gebaseerd op een realtime structuur, met een pauze die optreedt wanneer u de uit te voeren actie moet selecteren. Zoals elk zichzelf respecterend Japans rollenspel, duurt het ongeveer tien uur voordat de gameplay al zijn "bases" aan de speler onthult. Zodra je een team hebt dat uit drie personages bestaat, zullen de huisdieren in het spel komen om een ​​anders nogal klassiek vechtsysteem wat dikte te geven. Geïnspireerd door de franchise van de Pokémon in feite heeft het ontwikkelingsteam er goed aan gedacht om in het spel van grappige als bizarre kleine wezens in te voegen die de speler tijdens het avontuur kan en moet vangen. Ten eerste omdat elke bekende kan worden gebruikt in de strijd (een beetje zoals het gebeurde voor de evocaties in de saga van Kingdom Hearts om elkaar te begrijpen), en ten tweede, omdat het zonder deze laatste niet de overhand heeft over iemands vijanden.

Cinerea Heks

Elk wezen heeft specifieke vaardigheden die variëren afhankelijk van zijn ras, dus let goed op welk monster op het slagveld wordt ingezet, maar vergeet vooral niet om het te voeden, anders zal het niet groeien en niet evolueren. Over dit laatste kan elke bekende evolueren naar een intermediaire soort en naar twee unieke laatste evoluties. Elke evolutie zal de affiniteiten van een schepsel, gekoppeld aan zijn teken en elementen, wijzigen. De borden werken met een "papier-schaar-steen" -systeem, waardoor sommige rassen een bepaald voordeel hebben ten opzichte van anderen, terwijl de elementen op een vrij traditionele manier werken, dus het percentage schade neemt toe of is beperkt, afhankelijk van het type vijand dat je jezelf vooraan bevindt. De levenspunten en de manabalk regenereren ook niet automatisch, dus elke keer moet je op zoek gaan naar een zeldzaam spaarpunt, waar je je voortgang kunt opslaan en ondertussen de verloren energie kunt terugkrijgen; Als alternatief moet u een aantal specifieke items gebruiken die u uit de speciale winkels kunt halen.

Cinerea Heks

Het verhaal verteld door Level-5 en Studio Ghibli in Ni No Kuni: The Curse of the Cinerea Witch, blijft een van de mooiste in de J-RPG-scene. Tragisch en episch tegelijkertijd, is het epische verhaal van Oliver een van die zeker de moeite waard is om uit de eerste hand te ervaren. De historische tekortkomingen van het spel zijn helaas nog steeds aanwezig, zoals bijvoorbeeld een kunstmatige intelligentie van de geallieerden die niet altijd aan de situatie voldoen en vrij repetitieve secundaire missies. Dit zijn echter details die de algehele ervaring van het spel niet bederven. Uiteindelijk, als je het nog nooit hebt gespeeld, ren je om te herstellen wat tot op heden een van de beste exponenten is van een genre dat nooit in een uitstekende vorm lijkt te zijn.