Geboren uit de as van de Resident Evil 2 fan remake, Dagmerrie: 1998 is veel meer dan alleen een eerbetoon aan de survival-horrorfilms van de 80- en 90-jaren: het is de demonstratie dat het zelfs in Italië mogelijk is om titels te maken die kunnen worden vergeleken met veel nobelere internationale producties. Het eerste dat eerder opvalt Invader Studios-team, het is zeker de artistieke richting, in staat om een ​​nogal donkere en fascinerende wereld op het scherm te brengen, bevolkt door wezens die ik niet zou aarzelen om gevaarlijk en dodelijk te definiëren. Nog steeds met betrekking tot het laatste, moet het team worden toegejuicht voor het uitstekende monsterontwerp, samengesteld door Satoshi Nakai, dezelfde persoon die zorgde voor de monsters in de Resident Evil 2 die tegen het einde op de eerste PlayStation werd uitgebracht. van de 90-jaren.

dagmerrie: 1998 review

De Daymare: 1998-gameplay is gebouwd met de bedoeling om zoveel mogelijk angst bij de speler aan te wakkeren. Om dit te bereiken, hebben de ontwikkelaars hun toevlucht genomen tot verschillende systemen, variërend van het meer klassieke aanbod van munitie en medikit met de druppelaar, tot een inventaris die in realtime kan worden geraadpleegd; waardoor je gedwongen wordt het gebied waar je eerder bent op te ruimen als je niet in stukken wilt eindigen terwijl u op zoek bent naar enkele specifieke items in de menu's. Besteed ook aandacht aan de vijanden die je tegenkomt: verdeeld in verschillende types, kunnen ze een behoorlijk aantal kogels vereisen om te worden gedood. Opsommingstekens die niet zo gemakkelijk te vinden zijn en die het spel in vrij kleine hoeveelheden geeft, gebruik ze dus spaarzaam! Zoals in de meest klassieke exponent van het genre, zelfs in Daymare: 1998 om de opnamefasen te compenseren, zijn er ook milieu-enigma's: deze vereisen een massaal gebruik van grijze materie om te worden opgelost, zonder ooit overdreven frustrerend te zijn. Naast het ophalen en waar nodig plaatsen van objecten, of het verlagen van hendels, moet u soms ook enkele elektronische sloten hacken. Om variatie in de gameplay-ervaring te bieden, denken we aan twee andere speelbare personages, met name: een ranger die lijdt aan een bepaalde ziekte die hallucinaties veroorzaakt en een helikopterpiloot.

dagmerrie: 1998 review

Een beetje zoals wat er gebeurt in het werk waarin Daymare: 1998 is geïnspireerd, ook in dit geval laat de aanwezigheid van twee andere speelbare personages, naast de agent van de Exacore-beveiligingsdienst, de speler hetzelfde verhaal ervaren uit een ander perspectief. Over het laatste gesproken, het moet gezegd worden dat het, ondanks het feit dat het begint met vrij voorspelbare en voorspelbare gebeurtenissen, er toch in slaagt om gedurende het hele avontuur interessant, complex en gelaagd te zijn. De verlichtingssector en het geluidscompartiment zijn beide goed gemaakt en slagen erin om spanning en een gevoel van angst over te brengen dat de speler bijna nooit in de steek laat. De Engelse nasynchronisatie is goed gedaan, met een respectabele cast van stemmen, waaronder Paul Haddad, de Amerikaanse stemacteur van Leon S. Kennedy in de eerder genoemde Resident Evil 2, oorspronkelijk uitgebracht op de eerste PlayStation.

dagmerrie: 1998 review

Staan we dan voor een meesterwerk van overlevingshorror? Niet precies, sommige schaduw heeft het project en het is voornamelijk te vinden in een gunplay een beetje te gepleisterd en een terugslag van enkele wapens met een niet overtuigende blik. Een ander pijnlijk punt zijn de animaties van fysieke aanvallen en gezichtsuitdrukkingen die afkomstig lijken te zijn van de laatste generatie consoles. Ondanks deze kleine moedervlekken, Daymare: 1998 slaagt erin om perfect het doel te bereiken dat het team zich had gesteld, dat wil zeggen een eerbetoon aan de horrorjaren van 80 Survival. Als je een fan bent van het genre, laat het dan niet wegkomen. Ik verzeker je dat je er geen spijt van zult krijgen.