Layopi-spellen een software huis klein maar ongetwijfeld ambitieus. De indiestudio in Warschau stelt zelfs doelen die het een understatement zou zijn om 'dapper' te noemen. Ze richten zich niet alleen op een technisch hoogstaand niveau en originele verhalen, maar willen vooral ook brengen innovatie op een speels niveau met elementen die nog nooit eerder zijn gezien. Kortom, een beslist gewaagde intentieverklaring. De (eerste) testbank is de verwachte Devil's Hunt, een actiespel dat lijkt te knipogen naar de grondleggers van het genre en waar de roman achter staat "Equilibrium" door Pawel Leśniak.

De duivel draagt ​​Armani

Desmond Pearce is een verwende telg uit een rijke familie in Miami en hij mist echt niets, behalve misschien een paar neuronen. Villa aan zee, grote auto, vrienden en een mooi meisje, die binnenkort om hulp zal vragen. Desmond is ook een fenomeen in de ring en betwist verschillende bijeenkomsten, met name illegale, om zijn levende leven verder te verwennen een leven volledig gewijd aan hedonisme. Er gaat duidelijk iets veranderen en een reeks gebeurtenissen leidt ertoe dat de hoofdpersoon alles verliest, verslonden door wanhoop, kiest uiteindelijk voor zelfmoord: zijn waargebeurde verhaal begint hier. Het wordt in feite "gered" door een duistere figuur die voor werkt Lucifer, en de laatste zal hem in dienst nemen als zijn lakei, in ruil voor de mogelijkheid van wraak tegen degenen die zijn leven hebben vernietigd. Desmond is daarom begiftigd met fenomenale demonische krachten en teruggestuurd naar de aarde vecht in de naam van de onderwereld. Maar de jongen is veel meer dan een eenvoudige handlanger en heeft natuurlijk een onvoorstelbare kracht in zich.

Devil's Hunt Layopi Games
Desmond beweegt zich sinuous op het slagveld, althans qua uiterlijk ...

Alfa

Het begin lijkt misschien beetje geïnspireerd en inderdaad, maar wat de transpositie van Leśniak's werk echt teniet doet, is de absolute oppervlakkigheid van het schrift. De personages zijn gesneden met een bijl, verwarrende dialogen en soms onbegrijpelijke richting. Desmond en de andere kameraden proberen opvallende zinnen, scherpe grappen en epische monologen te maken, maar het resultaat is grotesk, bijna kinderachtig. De productieverlaging lijkt die van te zijn een B-film die zichzelf te serieus neemt, met in de kiem de sporadische goede ideeën die het script tijdens de plot presenteert, hoe erg plat ook.

Layopi Games Devil's Hunt
Het ontwerp van de vijanden is te simplistisch en niet erg gevarieerd

Demon tranen

Hoewel we geconfronteerd worden met opvallende schrijfproblemen, is het in een productie van dit soort duidelijk dat het belang van de plot veel kan tellen en dat wat echt belangrijk is, de naakt en rauw spel. Helaas ook op dit moment hinkt Devil's Hunt zichtbaar, struikelde meerdere keren. Het vechtsysteem belooft hectisch en reactief te zijn, verrijkt met drie verschillende Skill Trees die ons offensieve, defensieve en terreincontroletools kunnen bieden, maar het zinkt allemaal heel snel, zelfs na het ontgrendelen van de meeste mechanica. Eerst een lock-on op de tegenstanders missen, wat ook een marginale fout zou kunnen zijn, zo niet dat het verplaatsen en raken van de doelen is omslachtig en onnauwkeurig. De aanvallen en vijanden van Desmond missen kracht, het gewicht van een klap is bijna nooit voelbaar of de lichamelijkheid van een schuine streep. De ontwijking is een korte opname die moeilijk goed te controleren is, en de bovennatuurlijke krachten hebben het gevoel van speciale effecten van slecht vakmanschap.

We zullen ook de mogelijkheid hebben om verander in een krachtige demon voor een korte periode (niet in tegenstelling tot Devil May Cry's Devil Trigger) maar onder alle gevechtsoplossingen blijkt dit de minst succesvolle te zijn, aangezien we slechts één type aanval in deze vorm kunnen uitvoeren. In het kort, je vecht zoveel in Devil's Hunt maar je hebt bijna nooit plezier: uiteindelijk is dit duidelijk het ernstigste productiefout. De rest van de game-ervaring wordt onderbroken door een zeer lineaire maar hoekige voortgang en puzzelsecties die moeilijk als zodanig te definiëren zijn, in een gamewereld die niet de minste belangstelling heeft voor de constructie van niveauontwerp. De instellingen zijn weinig en ongeïnspireerd, waardoor je een sterk gevoel van repetitiviteit in de acht uur noodzakelijk om de ervaring te voltooien.

Devil's Hunt Layopi Games
Het baasgevecht wijst de kant van alle problemen van het vechtsysteem

Een kwestie van stijl

A artistiek niveau, Layopi Games biedt voldoende werk smakeloos, zij het met enkele interessante films maar niet bijzonder vers. Het karakterontwerp is vreselijk schetsmatig en lusteloos, waardoor de mogelijkheid wordt voorkomen om vanaf het begin gehecht te raken aan de ondersteunende spelers. De spelwereld om ons heen presenteert een denkbeeldige die te simplistisch en voorspelbaar is, is de blik bijna nooit tevreden, behalve in een paar gevallen, ook vanwege een massale recycling van activa.

Technisch gezien is de titel helaas consistent met de rest van de productie. een geen uitzonderlijke veelhoekige massa, maar nog steeds voldoende, botst met een fluctuerend textuurcompartiment, middelmatige volumetrische en deeltjeseffecten. Alleen al de verlichting geeft, zeer zelden, enkele prachtige beelden. Helaas heb ik gevonden een geweldige framesnelheid op elk detailniveau en met een configuratie die grotendeels de minimumvereisten omzeilt (de aanbevolen vereisten zijn nog niet gepubliceerd). Het is ook gemakkelijk om elk type bug en technische hoofdpijn tegen te komen tijdens de ervaring: stotteren, scheuren en een sterke textuur pop-in, zonder de interpenetratie van polygonen, audioproblemen en een handvol andere min of meer opdringerige vlekken te vergeten.

Werk in uitvoering

We worden daarom geconfronteerd met een product met de sterke smaak van lopende werkzaamheden, een probleem waarvan het ontwikkelingsteam zich ook bewust is en dat momenteel probeert voltooi en ruim de vele onvolkomenheden op zijn eerstgeborene kwellend. Het is daarom mogelijk dat deze problemen voor de dag worden opgelost, tijdens mijn proces zijn al twee behoorlijk substantiële patches gepubliceerd, maar er is geen zekerheid over.

Eerlijk gezegd, gezien het spel gepubliceerd door 1c Entertainment het wordt verkocht tegen een prijs begroting, zodra de hierboven genoemde problemen zijn opgelost, kan men de technische vraag zelfs maar uit het oog verliezen, maar deze onvolkomenheden zijn het laatste probleem van Devil's Hunt. Verschillende toespraak voor de polijsten van productie, waardoor de neus dramatisch vervormt. De constructie en het ontwerp van de menu's lijkt letterlijk te zijn overgeslagen, waardoor het voldoende impact heeft somber en bijna scholastisch. Ik heb echt spijt van het schrijven van deze woorden, maar het werk van Layopi Games lijkt bijna een ontluikend project van een digitale kunstacademie in plaats van een voltooide titel die klaar is om de markt te betreden.

Layopi-spellen
Desmond concurreert voor de minst charismatische hoofdrolspeler ooit

omega

Ondanks alles nam ik de titel Layopi Games ter harte. Devil's Hunt is ook eeneerste werk en presenteert, zoals alle eerste werken, op wettige wijze een reeks defecten en naïviteit vanwege de onervarenheid en moeilijkheden van het maken van zo'n complex product met moeilijk beheer. In enkele ogenblikken is de passie die de studio in deze game heeft gestopt, maar het eindresultaat is echt te ver van voldoende om de ervaring aan te bevelen aan het publiek. De hoop is dat het softwarehuis van de komende maanden zal profiteren werk hard aan consoleversies van Devil's Hunt (gepland voor het eerste kwartaal van 2020) en kan ons daarom een ​​complete en bevredigende ervaring bieden, omdat het de basis is voor een interessante actie. Tot op heden is de gigantische ambitie van Layopi Games te omslachtig en misschien een beetje kortzichtig, waardoor het zo vlucht, maar op waxvleugels.