Als je de eindige 4-2 in de ogen van Toronto tegen Golden State hebt dankzij een weelderige Kawhi Leonard, als je angstig alle 'handel' van het laagseizoen volgt, als je 'gekte' je ook laat wachten op angst de 2019 / 2020 pre-season games, maak je geen zorgen: NBA 2K20 is gekomen om dat gekke verlangen naar basketbal dat je uit elkaar scheurt te verlichten.

NIEUWJAAR, VEEL UPGRADES

Het grote probleem van de "jaarlijkse" games van 2K (maar geldt in het algemeen voor alle sporttitels van een productiebedrijf) is altijd hetzelfde: om de speler voldoende nieuws te bieden om hem te overtuigen de nieuwe editie te kopen zonder een gameplay te verstoren die heeft al een aanhankelijk publiek. Het vinden van de juiste balans tussen de twee dingen is nooit een eenvoudige operatie, maar nu de jongens van Visual Concepts zij zijn meesters in deze kunst, aangezien ze nu meer dan 20 jaar carrière achter zich hebben op deze titels.

Onder de belangrijkste "tweaks" is het zeker noodzakelijk om de beste controle over de bal door de spelers aan te geven, vooral met betrekking tot aanvallende overgangen. Met het gebruik van de juiste analoge stick staan ​​de spelers nu volledig onder onze controle, maar pas op voor de speler met wie je de bal wilt leiden: het is één ding om Kyrie Irving in handen te hebben, een ander is Steven Adams (sorry Steven, niets van personeel)

Een van de grootste tekortkomingen van eerdere edities van NBA is zeker de AI van het spel, omdat degenen die achter het scherm zaten vaak schakelden tussen alle atleten in het veld om niet toe te staan ​​dat de spelers bestuurd door de CPU onze acties ruïneren . Nu beheert de AI de ruimtes beter, een veel smaller merk, neemt het de min of meer juiste toonhoogtes (beter dan Curry in een slechte dag die probeert zelfs uit zijn huis te trekken), zelfs als duidelijk niet alles goud is wat schittert en er zijn nog enkele problemen.

Over Steph Curry gesproken, je kunt natuurlijk niet praten over de schiettechniek van NBA 2K20. Ook hier hebben de Visual Concepts-jongens dit fundamenteel verbeterd, waardoor de shooters veel dodelijker zijn dan in eerdere edities, zowel buiten het geschilderde gebied als binnen, met respect voor de werkelijke waarden van de spelers op het parket op een redelijk realistische manier.

Tenslotte is ook het fysieke karakter van de spelers aanzienlijk verbeterd: de langste en zwaarste spelers hebben niet langer die behendige en pittige bewegingen van de "kleintjes". Opgemerkt moet worden dat bijna al deze verbeteringen het gevolg zijn van de feedback van de fans van de franchise, die in het verleden luid naar deze functies hebben gevraagd, wat de uitstekende communicatie van Visual Concepts en 2K met zijn publiek aantoont.

ZIE ME ZIE JE KUNT DOEN

De sectie Mijn speler is volledig herzien voor deze NBA 2K20, omdat we bijna volledige controle hebben over de toewijzing van de kenmerken van ons virtuele alter ego. We hebben niet alleen de mogelijkheid om onze speler te creëren terwijl we ervan dromen, maar we hebben ook de taak om het toekomstige potentieel ervan te bepalen.

Opgemerkt moet worden dat dankzij deze modus veel sites die zijn gewijd aan de "beste builds" van het spel zijn ontstaan ​​als paddestoelen op het net, precies zoals in een RPG bij het maken van je eigen personage!

NBA 2K20 GEBOUWD
Fysieke kenmerken beïnvloeden verschillende spelparameters zoals balcontrole of verdediging.

 

Na de oprichting van onze NBA-speler presenteert 2K20 ons drie spelmodi: My Team, My Career en My League. De My Team-modus is praktisch gemaakt om echt geld aan de speler te "tikken", omdat de hoeveelheid malen die nodig is om nieuwe pakketten te kopen erg hoog is, waardoor de speler wordt gedwongen de portefeuille te openen om het proces te versnellen. De enige verandering ten opzichte van de vorige edities is de aanwezigheid van Evoluzione-kaarten, waarmee u een speler in ons bezit kunt 'evolueren' met inachtneming van bepaalde voorwaarden die door de kaart worden aangegeven.

Mijn carrière is in plaats daarvan de klassieke verhaalmodus van NBA 2K en, moet worden toegegeven, dit jaar zijn er grote dingen gedaan. De verhaalmodus is inderdaad zeer respectabel, misschien wel de beste van de franchise, met gaststerren zoals Idris Elba, Rosario Dawson en Lebron James in de ongewone rol van uitvoerend producent.

Welk ander videospel kan twee sterren van dit niveau bevatten?

In deze modus nemen we de rol aan van Che, een student die besluit om zijn team te verlaten als een teken van protest nadat zijn beste vriend was "afgesneden" na een ligamentaire blessure. Ondanks alles hebben we ook onze kans om de NBA te betreden, de droom van elke basketbalspeler op Amerikaanse bodem of niet. Het probleem dat erin slaagt, is absoluut niet kinderspel, aangezien NBA 2K20 ons ertoe brengt meer dan wedstrijden onder ogen te zien, verschillende uitdagingen uit het parket en het overwinnen van onze positie in de diepgang. Helaas zijn sommige van de minigames niet onberispelijk gemaakt, omdat de bedieningselementen niet zo precies en vloeiend zijn als die tijdens de wedstrijden en daarom, zelfs wanneer we worden geconfronteerd met goede prestaties op het veld, onze positie in diepgang kan worden beïnvloed door deze problemen.

Na het voltooien van de Verhaalmodus (helaas een paar uur), we hebben de mogelijkheid om de buurt te bezoeken, die sinds de 2019-editie geen grote veranderingen heeft ondergaan. Er zijn veel dingen te doen en te zien in deze modus en vooral veel winkels waar we onze valuta uitgeven, een valuta die helaas te langzaam accumuleert, net zoals de groei van de vaardigheden van ons personage lang duurt. Deze twee mechanica maken misschien de duidelijke keuze van 2K om de speler ertoe aan te zetten voordeel te halen uit de microtransacties om het hele proces te versnellen, alsof het nog niet duidelijk genoeg was vanuit de My Team-modus.

Eindelijk hebben we de modus My GM (General Manager), de meest "RPG" -modus van NBA 2K20. Bij elke beurt hebben we slechts een paar punten tot onze beschikking voor de acties die in het speciale menu worden voorgesteld, variërend van het ontmoeten van de eigenaar van de franchise tot chats met onze spelers. Precies zoals in een RPG verzamelt onze manager ervaring waarmee u nieuwe vaardigheidspunten kunt vrijspelen om in de verschillende takken van talent te spenderen. Zeker, mijn GM-modus vereist meer kennis van hoe de basketbalwereld werkt om snel en efficiënt een fenomenaal team te kunnen creëren, maar de drie moeilijkheidsniveaus stellen de beginnende speler ook in staat om een ​​carrière achter de balie na te streven zonder gek te worden, zelfs als ze de uitwisselingsmechanismen kennen met de keuzes in de volgende ontwerpen, het helpt bijvoorbeeld en niet een beetje (maar op dat moment vraagt ​​men zich af waarom u NBA 2K20 koopt).

ZO GOED TE ZIEN

Grafisch legt NBA 2K20 de lat voor sporttitels met goden hoger grafische modellen die grenzen aan perfectie, vooral met betrekking tot de beroemdste spelers. De game-engine, waarvan we al hebben gezegd dat deze wat verbeteringen op het gebied van gameplay heeft ontvangen, is fenomenaal op het parket, terwijl je absurd een aantal problemen in de tussenfilmpjes kunt opmerken, iets dat duidelijk niet zoveel invloed heeft op de game, maar dat nog een zekere ergernis, denkend aan de moeite die is gedaan om de ervaring uitzonderlijk te maken.

Harden heeft een beoordeling van 96, waarbij 90-punten alleen van Barba zijn!

Naast de NBA-teams zijn in deze NBA 2K20 ook de teams van de WNBA, de Amerikaanse basketball damescompetitie, opgenomen, die een belangrijke ruimte begint uit te slaan, net als alle grote damescompetities (denk aan het succes van dit jaar is het wereldkampioenschap damesvoetbal, zelfs de WNBA-spelers zijn op een redelijk getrouwe manier "gereproduceerd", hoewel misschien met een beetje minder zorg dan hun mannelijke tegenhangers, en de gameplay is fundamenteel anders, gezien de verschillende structuur vrouwenfysica, met veel minder dunks en een sneller en tactischer spel.

Om in plaats daarvan onder "beschuldiging" te plaatsen, zijn de laadtijden, absoluut te lang, die het tempo van het spel volledig breken, naast volledig misplaatst te zijn voor een titel van het einde van de generatie op PS4, waarvan wordt aangenomen dat de ontwikkelaars alle de tools om deze technische aspecten te optimaliseren.

SLOTOVERWEGINGEN

NBA 2K20 stelt een gevestigde formule voor 2K-sportgames voor: veel tweaks die niet de kern van de game raken, nu geconsolideerd en geliefd bij fans. Er zijn veel substantiële verbeteringen in deze nieuwe editie, vooral met betrekking tot balcontrole en AI. De opbouw van de Verhaalmodus is ook goed, hoewel een beetje te "kort". In plaats daarvan de problemen met betrekking tot laadtijden volledig af te wijzen, echt onaanvaardbaar vandaag en de neiging van het spel in La Mia Squadra-modus om koste wat kost echt geld aan de speler te willen uitgeven. De game in digitale versie is echt zwaar, met meer dan 75 GB aan ruimte bezet, naast echt eindeloze installatietijden.