Il mysterieuze Pokémon kondigde een paar dagen geleden aan werd onthuld via een video gepost op YouTube. De Pokemon Company kondigde de aankomst aan in de Pokédex van Galar di Sirfetch'd, geëvolueerde vorm van Farfetch'd e Pokémon Sword exclusieve Pokémon.

Er zijn nog geen details over de evolutie; we weten alleen wat er gebeurt na "vele veldslagen te hebben meegemaakt", wat ons herinnert aan de gebruikelijke methode van evolutie door te stijgen. We weten ook niet of Sirfetch'd de nieuwe Gigamax-monteur kan gebruiken.

Sirfetch'd arriveert samen met een nieuwe verhuizing: Sfolgorassalto. Je ziet het in actie in de trailer onderaan het artikel en laat de Pokémon niet in staat om te draaien.

Hij is ook begiftigd met het vermogen standvastig, waarmee hij de snelheid kan verhogen telkens als hij aarzelt.

We komen steeds dichter bij de releasedatum van de twee nieuwe titels in de serie, ingesteld voor november 15, en waarschijnlijk zullen we voor die tijd een nieuwe inzending voor Pokémon Shield zien.