Hoewel het al verschillende patches heeft ontvangen, is de Nintendo Switch-versie van Bloodstained: Ritual of the Night nog steeds een beetje vandaag deludente, vooral in vergelijking met die van de andere platforms. De valse aantekeningen waren meteen duidelijk, mede dankzij een reeks vergelijkende video's die meteen duidelijk maakten hoeveel slechter de ervaring op de Nintendo Switch was. Framerate danser en buitensporige laadtijden, in aanvulling op een "vervaagde" visuele weergave, zijn slechts enkele van de problemen die de titel aantasten op de Nintendo hybride console.

Als dit niet genoeg was om duidelijk te maken dat deze versie absoluut niet aan de verwachtingen voldeed, onthulde de regisseur Koji Igarashi tijdens een recent interview voor Game Informer dat zelfs hij echt geen lancering op Nintendo verwachtte, dus traumatisch. Dit zijn zijn woorden:

Hoewel we ons zorgen maakten over hardwarebeperkingen, verwachtte niemand van ons dat de titel zo slecht zou zijn bij de lancering. Helaas kwamen we een aantal problemen tegen die we niet hadden voorzien. Met de steun van WayForward deze problemen zijn verholpen en werken hard om de Switch-versie te optimaliseren.

bloedsporen

Kortom, ondanks een lancering die we eufemistisch 'probleem' zouden kunnen noemen, is de goede wil van de maker van het ontwikkelingsteam uitgesloten. Op dit moment is het enige dat overblijft hopen op een reeks constante verbeteringen voor Bloodstained on Switch, om spelers eindelijk een versie te bieden die op het niveau van ongetwijfeld productiekwaliteit.

Terwijl hij deze ernstige problemen overweegt, verklaarde Igarashi dat hij graag Bloodstained zou willen maken een echte serie en gelooft dat het nu mogelijk is gezien de twee titels die aan het merk zijn gekoppeld, zijn gedistribueerd en ontwikkeld zonder de hulp van een groot bedrijf erachter. Goed nieuws voor iedereen die heeft genoten, tenminste zoveel als wij, deze onafhankelijke productie, die ongetwijfeld een toekomst in de markt verdient.