Absoluut een van de grootste verdiensten van Nintendo Switch in de afgelopen drie jaar is het een betrouwbaar thuis geweest voor alle liefhebbers van retrogaming. Het online abonnement garandeert onder zijn diensten een enorme voorraad titels die oorspronkelijk toebehoorden NES en Super Nintendo, en er zijn veel spellen uit het verleden die nieuw leven hebben gevonden dankzij de meest recente thuisconsole Nintendo, As The Legend Of Zelda: Link's Awakening. In de afgelopen periode een andere grote klassieker uit het verleden is aan de kust van beland Nintendo Switch dankzij een remasterende taak. Het gaat over Grandia, Historische JRPG die tegen het einde van de 90 en het begin van de jaren 2000 heeft bijgedragen aan de verspreiding en bevestiging van een van de meest geliefde genres ter wereld.

La Grandia HD-collectie bevat de eerste twee titels van de saga getrouw weergegeven in al zijn originele kenmerken. De eerste Grandia gaat terug naar de 1997 en kwam uit op Sega Saturn, om dan ook te worden herhaald PlayStation twee jaar later. Grandia II in plaats daarvan kwam het uit in de 2000 omhoog Dreamcast, komt later aan PlayStation 2 en PC. De twee spellen zijn in stijl van elkaar losgekoppeld final fantasy wat betreft de plot, maar ze delen veel andere elementen. Geen van beide heeft helaas een Italiaanse lokalisatie. In de eerste Grandia we volgen de wisselvalligheden van Justin, een levendige en moedige jongen die ervan droomt hetzelfde pad te volgen als zijn overleden vader, dat wil zeggen, een avonturier worden. Samen met haar vriend Sue gaat ze op zoek naar informatie over een oude beschaving, informatie die ook wordt begeerd door een vijandige militaire macht. Het spel is nogal lineair gezien het ontbreken van echte secundaire missies, dus het kan worden voltooid in dertig of veertig uur, afhankelijk van hoe nauwgezet je bent.

Grandia

 

Door de verschillende kerkers te verkennen, kun je wapens en middelen vinden om je feest te upgraden, en je zult allerlei soorten vijanden tegenkomen. Door ze te verslaan, wordt je, naast de klassieke ervaringspunten, vertrouwd met het wapen dat in de strijd wordt gebruikt. Hoe hoger het vaardigheidsniveau met een bepaald wapen, hoe meer speciale bewegingen beschikbaar zijn. Vijanden zijn zichtbaar in de kerker, dus je kunt beslissen wanneer en hoe je ermee omgaat. Als de vijand verrast wordt, zullen we de eersten zijn die aanvallen, wat niet zo vanzelfsprekend is als het in plaats daarvan de vijanden zijn die de botsing met ons zoeken. Het gevecht vindt plaats op basis van een schuifindicator op het onderste gedeelte van het scherm, die de aanvalsbeurten aangeeft van elke persoon die betrokken is bij de strijd. De glijsnelheid wordt bepaald door een bewegingskarakteristiek die kan worden verhoogd met steeds betere apparatuur. Wanneer het tijd is om te handelen, gaat het personage de actiefase in, die pas eindigt na het voltooien van de aanval of spreuk. Tijdens deze fase is het mogelijk om de vijandelijke aanval te blokkeren, als deze zich in de fase van actie bevindt, een speciale aanval uit te voeren, die echter een langere tijd vereist om te worden uitgevoerd. Door deze monteur ten volle te beheersen, kun je ongeschonden uit de meeste gevechten komen, maar je hebt veel oefening nodig om het te doen. Je kunt een automatische modus inschakelen die de botsingen zelfstandig oplost, maar verwacht niet dat je partij dezelfde resultaten krijgt als wanneer je het beheert.

De game vertoont geen serieuze problemen, noch op een tv-scherm, noch in een draagbare versie, waar de prestaties niet opvallen. Het remasterende werk is bevredigend, niets sensationeels maar er is nog steeds sprake van een titel met meer dan twintig jaar achter de rug, dus er was niets ingrijpend te verwachten. De enige voor de hand liggende defecten zijn te vinden in sommige tussenfilmpjes van de game die korrelige bodems vertonen en in een videocamera die in de langere gamegedeelten vervelend voor de maag kan worden vanwege de voortdurende rotatiebewegingen die nodig zijn om de omgeving beter te verkennen omgeving, vooral in de draagbare versie.

Grandia

Grandia II, zoals al gezegd, vertelt een verhaal los van dat van zijn voorganger, niet alleen voor de personages, maar ook voor de behandelde kwesties. Als de eerste Grandia werd gekenmerkt door lichtere personages en een plot niet al te betrokken, Grandia II probeer iets anders voor te stellen, meer in lijn met de typische thema's van de huidige JRPG. Deze keer de hoofdpersoon is een huurling genaamd Ryudo, die wordt ingehuurd door de kerk van Granas, een oude goddelijkheid van licht, om een ​​priesteres genaamd Elena te begeleiden op een reis. Elena was bezeten door een fragment van Valmar, goddelijkheid van de rivaliserende duisternis van Granas, verslagen in een voorbije oorlog en verbrijzeld over de hele wereld. Tijdens de reis begint Ryudo te begrijpen dat de gebeurtenissen met betrekking tot de kerk en de omringende wereld niet precies zijn zoals ze worden verteld. Zoals in het eerste hoofdstuk, Grandia II het kan in dertig of veertig uur worden voltooid, altijd dankzij een lineair verhaal dat weinig ruimte biedt aan secundaire taken.
Als de plot afwijkt van zijn voorganger en een donkerder en volwassener verhaal vertelt, het gevechtssysteem blijft vrijwel ongewijzigd, behalve voor kleine uitzonderingen in het gebruik van spreuken en speciale aanvallen. Deze worden geleerd dankzij de boeken die kunnen worden toegewezen aan de leden van de partij, waardoor grotere mogelijkheden voor personalisatie voor elk personage mogelijk worden. Gezien de vermaarde eenvoud van de titel, heeft GungHo, het bedrijf dat zich bezighield met de remaster, het passend gevonden om een ​​nieuwe moeilijkheid in te voeren die niet aanwezig is in het originele spel, voor diegenen die op zoek zijn naar een grotere uitdaging.
Ook in dit geval is het restauratiewerk aanvaardbaar en is hetzelfde argument dat voor het eerste werd aangevoerd geldig Grandia. Tuttavia, in tegenstelling tot de vorige titel veroorzaakt de hogere grafische resolutie van het tweede hoofdstuk overduidelijke vertragingen in de draagbare modus op de meest geagiteerde momenten.

Grandia

Tot slot, la Grandia HD-collectie het is een geweldige kans en een bijna verplichte aankoop voor iedereen die grote fans van JRPG is en die niet de kans heeft gehad om deze twee grote klassiekers uit het verleden te proberen. De remastering heeft een verouderde titel volledig bruikbaar gemaakt waar je maar wilt en fans kunnen deze kans niet missen. echter, Ik zou degenen die niet aan geslacht gewend zijn, adviseren om ze te kopen. Dat denk ik niet Grandia is een geschikt startpunt voor nieuwkomers in het genre, dankzij enkele mechanica die grote passie vereisen om vandaag beter te worden gewaardeerd. Als u op zoek bent naar een JRPG om mee te beginnen, Grandia heeft betekend dat de markt van vandaag vol staat met toegankelijkere titels voor iedereen, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor zijn opvolgers. We kunnen hier alleen maar dankbaar voor zijn.