De klimaatcrisis is onvermijdelijk een van de centrale thema's van het huidige tijdperk, een alarm dat we niet langer kunnen negeren en vandaag enkele van de belangrijkste reuzen gekoppeld aan de wereld van videogames vormen ze formeel de lijn van het eeuwenoude probleem, dat de Spelen voor de Planet Alliance.

Gisteren hadden we al gesproken over hoe Playstation 5 zal proberen meer te zijn dicht bij de omgeving dankzij het verminderde verbruik, echter dit houding zo duidelijk biedt een duidelijk ander deel van het probleem. Microsoft, Google, Ubisoft, Supercell, Wild Works, E-Line Media, Strange Loop en Internet of Elephants zijn slechts enkele van de namen die deelnemen aan dit belangrijke initiatief dat zal werken om het bewustzijn over de oorzaak te vergroten en te geven concrete hulp naar onze planeet. In deze onderneming zullen ze uiteraard niet alleen zijn, Twitch en Niantic zullen de verschillende partners ondersteunen dankzij hun communities en deelplatforms, gericht op CO2-uitstoot van 30 miljoen ton verminderen met 2030.

Inger Andersen, de uitvoerend directeur van deUNEP (Milieuprogramma van de Verenigde Naties) verklaarde:

De videogamebranche heeft de mogelijkheid om miljarden mensen over de hele wereld te betrekken, te inspireren en aan te trekken. Dit maakt hen partners van het grootste belang bij het omgaan met de klimatologische noodsituatie. We worden aangemoedigd door de inzet van deze bedrijven, die laten zien dat ze het feit erkennen dat we allemaal een rol moeten spelen in deze wereldwijde inzet om emissies te verminderen en echte veranderingen door te voeren door middel van duurzaamheid.

Afbeeldingsresultaten voor het spelen voor de planeet

Voor iedereen die dieper op het verhaal wil ingaan, kunt u contact opnemen met de site van deUNEP, of kijk op de officiële website van Spelen voor de planeet om meer details over hun doelen te krijgen. Een beslist waarderend initiatief dat gelukkig al namen van absoluut belang omvat en dat hopelijk nog kan groeien in de volgende maanden en jaren en een serieuze rem kan zetten op de verwoestende milieucrisis.