23 september 1889, is de dag waarop Fusajiro Yamauchi hij richtte op wat Nintendo zou worden, een van de grootste videogamebedrijven ter wereld. Met enorme franchises zoals Mario, The Legend of Zelda en Super Smash Bros. heeft het Kyoto-bedrijf zijn naam in de afgelopen 130-jaren geconsolideerd.

Ma Nintendo Het is niet altijd een videogamebedrijf geweest. Het begon eigenlijk als een hanafuda speelkaartbedrijf. In 1963 probeerde Hiroshi Yamauchi, die zijn grootvader als president verving, het bedrijf uit te breiden naar verschillende sectoren, waaronder Love Hotels, producenten van voedsel en taxidiensten. Natuurlijk werkten deze activiteiten niet en uiteindelijk besloot het bedrijf door te gaan met het maken van videogames en consoles.

De Nintendo die we vandaag kennen is heel anders dan de oorspronkelijke Nintendo. De evolutie van het bedrijf was op zijn zachtst gezegd intrigerend, maar alles wat werd gedaan bracht ons hier. op de 130 ° verjaardag van een van de meest iconische bedrijven ooit. Een samenleving die het leven van miljoenen mensen over de hele wereld heeft veranderd door hen ontroerende avonturen te bieden en bemoedigende ervaringen op te doen.

Gelukkige verjaardag, Nintendo, we kunnen niet wachten om te zien wat de toekomst voor ons in petto heeft.