Wat we je vandaag vertellen is het prachtige verhaal van Hamako Mori, een gamer zoals vele anderen. Dus je vraagt ​​je af wat het zo speciaal maakt. Nou, Mevrouw Hamako Mori heeft de schoonheid van 89 jaar op haar schouders en een ervaring in de wereld van videogames gedurende vier decennia.

De eerste console van deze Japanse grootmoeder was de Cassette Vision in de verre 1981, die werd gevolgd door de Famicom met de sagen van De legende van Zelda en Dragon Quest. Sindsdien is de dame nooit gestopt met spelen tot tegenwoordig. De trend van Let's Play steeds meer volgen YouTube, Mori heeft er ook aan gedacht om fragmenten uit zijn games op het platform te uploaden. Hieronder laten we u enkele zien.

Geïnterviewd door GameSpark, Hamako Mori zei dat hij uitkeek naar de nieuwe hoofdstukken van Grand Theft Auto en Elder Scrolls, dat toevoegend "als je videogames speelt, kun je seniele dementie voorkomen. Door ouder te worden, raad ik games voor één speler aan boven multiplayer-games, omdat je het risico loopt je jongere teamgenoten te vertragen. Als het aantal oudere spelers toeneemt, zijn er mogelijk servers voor ons. De graphics van de nieuwste games zijn echt ongelooflijk, ik vind het geweldig om zo lang te hebben geleefd".

Het is toch fantastisch om te zien hoe de passie voor videogames deze prachtige dame door de jaren heen heeft begeleid. Mori is een concreet voorbeeld van de potentiële gunstige effecten van videogames, die een geest wakker en actief houden, zelfs tijdens de ouderdom. We praten vaak over de vele negatieve effecten die videogames op mensen hebben, maar het zou leuk zijn als we zouden gaan praten en hun positieve bijdragen vaker zouden verspreiden.