Ongeveer een eeuw geleden stortte de meteoor Moon Dragon neer op het eiland Mutation, met begrijpelijke effecten verwoestende. De slachtoffers zijn niet te overzien, de bijwerkingen zijn onverwacht: het kleine tropische paradijs kan nooit meer hetzelfde zijn. Maar anders betekent niet altijd slechter, het kan gewoon betekenen ...verschillend. Volgens de ontwikkelaars is Mutation "een mutante soap waarin roddels het bovennatuurlijke ontmoeten" en er zou geen betere definitie kunnen zijn. Die Gute Fabrik verven de dwarsdoorsnede van een geïsoleerd dorp en zijn inwoners, omlijst door een prachtig artistiek gedeelte. We moeten meteen aangeven dat als je op zoek bent naar een titel met een overwegend speels component, een grafisch avontuur vol raadsels of een interactieve serie waarin je de uitkomst van het verhaal met je keuzes kunt veranderen, je teleurgesteld zult zijn. Aan de andere kant, als het eiland Mutation je nieuwsgierigheid stimuleert en je klaar bent om te ontspannen en gefascineerd te zijn door verhalen en personages die in een oogwenk leven fantasie en realiteit, u bent op de juiste plaats. Als in feite de werkelijke "spel" -fasen extreem zijn verdund (zo niet afwezig), is de rest van de ervaring dat magnetisch en betoverend vanaf het begin.

Afbeeldingsresultaten voor mutatie die gute fabrik

Familie problemen

De tiener en atletische Kai bezoekt voor het eerst op het mysterieuze atol om zijn grootvader te ontmoeten, die in ernstige gezondheidsproblemen verkeert. Een vluchtige groet aan de moeder, voordat hij aan boord gaat, maakt de sfeer een beetje somber en het duidt op een netelige en gekwelde gezinssituatie, hoewel het ons niet teveel aanwijzingen geeft over de triggers van deze wrijvingen. Een gekke zeeman en een voorgevoelige droom bereiden ons voor op de eigenaardigheden waarin we op het punt staan ​​te struikelen en, zodra we op het eilandje zijn geland, zijn we bijna verbaasd over de absurde wezens die het bevolken. Mensen met groteske eigenschappen, antropomorfe dieren en kleine monsters met onbegrijpelijke taal zijn de orde van de dag op Mutation, vorming een klein, groot gezin. De zo grappige en afwijkende kenmerken van deze personages staan ​​in schril contrast met de diepgaande menselijkheid van hun persoonlijkheden en hun gedachten en hun wonden, alsof ze ons eraan willen herinneren hoe schijn bedriegt. Het meest interessante is echter dat ondanks de ellende, de moeilijkheden, het verdriet en de drama's (die er echt zoveel zijn) het spel nooit probeert de situaties te verergeren op zoek naar een bittere verstikking of een gemakkelijke traan, kortom: hij huilt niet om zichzelf. de evenwichtig en licht schrijven om deze reden slaagt hij erin om ons harder te slaan en ons voor de duur van het avontuur te laten ontvoeren, in aanvulling op het weergeven van alles, paradoxaal genoeg, uitzonderlijk geloofwaardig en levend.

Er gaat een grote crisis door het leven van de eilandbewoners en het geheel lijkt terug te leiden naar de ziekte die op het punt staat het leven van onze grootvader te doven, die nauw lijkt te zijn verbonden met die van het eiland zelf. Wanneer we de excentrieke oude man ontmoeten, leren we de zijne kennen sjamanistische vaardigheden en de ongelooflijke effecten die ze kunnen hebben op de rijke tropische vegetatie van Mutation. Het lijkt bijna op magiemaar toch ...

Beeldresultaten door spelmutatie

synesthesie

Slechts een paar zaden, een kleine trom en een lied om de wereld letterlijk te veranderen. In Mutation hebben we de mogelijkheid om te verzamelen voor de gamekaart talloze soorten zaden en sporen, door bepaalde personages op het juiste moment te verkennen of te praten. Dit stelt ons in staat om, dankzij het vermogen dat is geërfd van het oude dorpshoofd, te kunnen verander het ecosysteem om ons heen, cultiveren van de verschillende tuinen verspreid over het eiland. Het is daarom noodzakelijk om de vegetatie en de indeling ervan zorgvuldig te kiezen, waarna met il juiste tempo, kunnen we hun groei snel versnellen en in enkele ogenblikken een klein zaadje transformeren in een machtige boom. Het verzamelen van de vruchten van specifieke planten stelt ons in staat om te voldoen aan de eisen van de inwoners van Mutation, maar het is niet alleen een taak om wat grillen te bevredigen: het is ook de enige manier waarop we red het eiland van de ramp waarmee het wordt geconfronteerd. De onderzoeks- en teeltfase van het land is de enige die we daadwerkelijk kunnen definiëren ludieke maar het is duidelijk dat de titel van Die Gute Fabrik beoogt vertel een verhaal, zonder franje en dwingen. Wat uit deze keuze naar voren komt, is een ritme dat eigenlijk langzaam is, maar intrigerend en nooit saai.

giardinaggio

encyclopedisch

In de vroege stadia van het avontuur zal een van de personages ons voorzien van een encyclopedie die ze allemaal weergeeft tientallen planten die de landschappen van Mutation verrijken. Aandacht voor detail van dit boek is verrassend, zowel voor de karakterisering van elk klein en groot organisme als voor de volledigheid van het werk, dat ongelooflijk dik blijkt te zijn. Helaas vertegenwoordigt dit object ook het enige schot is mislukt van indieproductie, omdat het totaal nutteloos blijkt te zijn voor progressiedoeleinden. Hoewel het een onbetwiste waarde heeft van traditionele kennis, zou het heel gemakkelijk zijn geweest om de speler in de positie te brengen dat hij het boek moest raadplegen om de verschillende tuinen die hij moet verzorgen te laten bloeien, in plaats daarvan blijft het een zeer interessante bijlage, maar een doel op zich. Het menu dat de verschillende te planten zaden illustreert, geeft ons alle informatie die nodig is voor de teelt ervan, bijgevolg zullen we onszelf nooit door de pagina's van de encyclopedie hoeven te bladeren om onze keuzes te evalueren. Terwijl deze keuze de ervaring stroomlijnt en minder gefragmenteerd maakt, anderzijds neemt nogal wat charme weg van het geheel, wat echt jammer is gezien de hoeveelheid paddestoelen, algen, bloemen en bomen die cruciaal zijn in de geschiedenis van Mutation.

Die Gute Fabrik

Papieren panorama's

Esthetisch heeft Mutation er een van de zijne beste sterke punten. De titel is niet alleen volledig met de hand getekend maar de overgenomen eigenschap en de karakterisering van de gamewereld en de personages die het bewonen is echt irresistibile. Met een stijl die het geheel bijna kan laten lijken op een fijne collage van gekleurde vellen, is de artistieke tegenhanger in lijn met de rest van de productie: licht maar voortreffelijk. De minimale stijl weet het oog te vullen met zijn talloze details, uitstekende kleurkeuzes en de juiste balans van compositie, waardoor het werk een beetje visueel juweel is. Wat betreft de geluidsbegeleiding, vaak te verwaarloosd, worden we opnieuw geconfronteerd met een succes. Het team heeft een geluidsontwerp gemaakt dat niet opdringerig maar gedenkwaardig is, met een eervolle vermelding, niet alleen van de melodieën die moeten worden gespeeld in de "tuinieren" -fasen, maar ook en vooral in de sporadische liedjes die aanwezig zijn in de ontvouwing van het verhaal.

indie

Groepsfoto

Mutatie is een titel onverwacht, origineel en magnetisch. Iedereen die op zoek is naar een boeiend verhaal, charismatische personages en, waarom niet, een beetje drama, moet de schoonheid en charme van deze onafhankelijke productie niet onderschatten. Effectief en intelligent schrijven vormt een team met een artistieke sector op hoog niveau, waardoor Mutation effectief wordt gemaakt een van de meest welkome verrassingen van deze 2019. De enige spijt is misschien dat de titel het licht zal zien in een periode die zo druk is met de output van de klinkende naam en ongetwijfeld media-aantrekkingskracht, waarbij het risico wordt genomen om te worden afgezet voor veel nobelere producties. Aan de andere kant presenteert Mutation een structuur waarop het teken van de tijd moeite zal hebben te beïnvloeden en dit zou het klein kunnen maken cultus dat verdient het te zijn. Wees niet bevooroordeeld, u zult veel meer vinden dan u zou verwachten.