De laatste tijd zijn we elke dag bijna gratis gaan spelen! En welke spellen zou ik toevoegen. Deze keer heeft de titel van scrounge absoluut geen enkele vorm van presentatie nodig: we hebben het over de bekende (en persoonlijk overschatte) Metro 2033: Redux. Het aanbieden is de Epic Games Store, met zijn wekelijkse programma van gratis spellen die, gelukkig voor ons, onversaagd en op regelmatige basis blijven.

Ontwikkeld door 4A Silver en gepubliceerd door Deep Silver, Metro 2033: Redux is het eerste hoofdstuk van de Metro-serie, uitgebracht in 2010 en gebaseerd op de roman Metro 2033 door de Russische schrijver Dmitry Glukhovsky. Als je het nog nooit hebt gespeeld, is dit zeker de beste tijd om het te herstellen. Tenminste voor de videogamecultuur.
Je kunt het eenvoudig downloaden klik hier. Je kunt het relatief comfortabel nemen, omdat je tijd hebt tot 3 oktober.

In het geval van Metro: 2033 zou je graag willen, het is de moeite waard eraan te denken dat de hele saga wordt aangeboden, met Metro: Last Light voor slechts 5 euro en Metro: Exodus, slechts enkele maanden geleden uitgebracht, op 40 euro.

"In de 2013 werd de wereld verwoest door een apocalyptische gebeurtenis, die bijna de hele mensheid verwoestte en het aardoppervlak transformeerde in een giftig verlaten land. Sommige overlevenden hebben hun toevlucht gezocht in de diepten van de metro van Moskou en de menselijke beschaving is een nieuw tijdperk van duisternis ingegaan.
Het jaar is de 2033. Een hele generatie werd geboren en onder de grond grootgebracht, en hun steden in de metrostations worden belegerd en vechten om te overleven, de een tegen de ander en tegen de gemuteerde gruwelen die over de oppervlakte zwerven.
Je bent Artyom, een paar dagen voor de ramp geboren, maar je bent ondergronds opgegroeid. Nooit voorbij de grenzen van de stad gewaagd, begint een fatale gebeurtenis een wanhopige missie die je naar het hart van het grootstedelijke systeem zal leiden om je te waarschuwen voor wat er nog over is van de mensheid van de verschrikkelijke dreiging die opdoemt. "