Bandai Namco is een rechtszaak aan het indienen tegen de retro-consolefabrikant AtGames voor inbreuk op auteursrechten over het gebruik van personages uit de wereld van Mevrouw Pac-Man.

De beschuldigingen lijken echt serieus te zijn, volgens het geschil in de Northern District Court van Californië beschuldigde Bandai Namco America Inc (BNEA) AtGames van het maken van een versie van mevrouw Pac-Manche hij heeft nooit toestemming gekregen om te creëren. Er wordt ook beweerd dat AtGames een versie heeft gemaakt die in wezen bestaat afgeweken van het verzoek van het bedrijf om een ​​licentie van Bandai Namco te verkrijgen.

Mevrouw Pac-Man

"De distributie door AtGames van twee verschillende versies van Pac-Man, gecombineerd met het overwegend gebruik van merk, naam en producten van Bandai Namco, en de daaruit voortvloeiende negatieve feedback van gebruikers, media en afdrukkenze hebben de reputatie en de goede trouw van Bandai Namco onherstelbaar beschadigd", Leest in het geschil.

Bandai stelt dat AtGames herhaaldelijk heeft geprobeerd een licentie te verkrijgen om hun eigen versie van mevrouw Pac-Man te maken, en dat het verzoek was uitdrukkelijk geweigerd meer dan eens. Ondanks het herhaalde nee, zou het bedrijf echter nog steeds een ongeautoriseerde versie van de game hebben gemaakt, die volgens Bandai potentiële en huidige klanten wil verwarren.

Maar dat is niet alles: AtGames is ook beschuldigd van geven valse informatie aan retailers zoals Walmart en GameStop over de waarheidsgetrouwheid van de licentie van Mevrouw Pac-Man, ondanks eigenlijk "heeft nooit toestemming gekregen om dat intellectuele eigendom op welke manier en in welk deel van de wereld dan ook te gebruiken"Verklaart Bandai.

Mevrouw Pac-Man

"De valse verklaringen van AtGames riskeren niet alleen de relatie van Bandai Namco met retailers en distributiebedrijven, maar brengen het bedrijf ook in een slecht daglicht ten opzichte van zijn klanten“, Dan gaat het juridische geschil verder.

Dus wat Bandai Namco probeert te bereiken lijkt het te zijnbevel voor AtGames over de verkoop of productie van games op Mevrouw Pac-Man en compensatie voor schade evenals vergoeding voor gederfde winst als gevolg van inbreuk op het auteursrecht.