Zoveel is de informatie die tot op heden eindelijk is gelekt in The Last of Us deel II. Releasedatum (21 februari 2020), de verschillende beschikbare edities van de game (inclusief de zeer exclusieve Ellie Edition), de indeling op twee schijven van de game en de gebrek aan multiplayer-modus (althans voorlopig).
Om ons meer informatie te geven is dit keer Halley Gross, co-schrijver van The Last of Us Deel II. Tijdens een video-interview, de bruto hij verklaarde dat het tweede hoofdstuk "het 50% groter dan het eerste" zal zijn. Door snel twee berekeningen te maken, als de gemiddelde duur van een TLOU-run 15 uur is, moet het tweede hoofdstuk ongeveer minstens 22 uur duren.

"[The Last of Us Deel II, ed] is het grootste 50%, maar niet alleen in lengte: al onze niveaus zijn groter en breder, we hebben meer kinematica, meer personages, meer animaties, meer ontwikkelde vechtsystemen. In elk opzicht is dit spel groter en beter. [...] Ik denk dat er zoveel getalenteerde mensen in Naughty Dog studio's zijn. Elke keer als ik het spel open, ontdek ik altijd nieuwe dingen. Al onze setups zijn zo groot en ingewikkeld dat je veel verschillende dingen kunt doen [...] "zei Gross.
Over het gebrek aan multiplayer heeft hij in plaats daarvan gereageerd:
"Omdat The Last of Us Deel II zo'n groot en complex spel bleek te zijn, besloten we ons volledig te richten op de single player, dus er zal gedurende de eerste 2-maanden geen multiplayer-modus zijn. We geloven echter diep in ons multiplayerteam, getalenteerd en vol geweldige ideeën ".