Auto schaken, een van de nieuwste fenomenen van mobiel gamen komt eraan Nintendo Switch in de 2020, ten tweede wanneer hij zegt Loring Lee, CEO van Dragonest, spelontwikkelaar.

Als je nog nooit van gehoord hebt Auto schaken tot vandaag betekent dit dat je helemaal niet rondhangt in de wereld van mobiel gamen: het is een multiplayer-game voor 8-spelers die botsen op 8 verschillende boards met een pool van meer dan 50 schaakstukken, elk met zijn eigen kenmerken.

De speler heeft de taak om deze schaakstukken aan het begin van het gevecht te rangschikken, die dan op een volledig automatische manier plaatsvinden.

Het succes van dit spel is zodanig dat het al grenzeloos is in de wereld van eSports, maar aan de andere kant Auto schaken ziet zijn oorsprong als een mod van Dota 2 van automatische gevechten, een spel dat nog steeds tot de belangrijkste van dit panorama behoort.

Naast de bestaande mobiele versie wordt dit jaar ook een pc-versie uitgebracht (exclusief Epic Games Store), waaraan de versie voor Nintendo Switch in de 2020 wordt toegevoegd, naast die voor Playstation 4.